Szeged és környéke

2019.07.06. 09:30

A Professzorok Batthyány Körével tárgyalt Nemesi Pál Szeged jövőjéről

Az egyeztetés témái között szerepelt többek közt Szeged jövője, a kutatások és a gazdasági fellendülés kapcsolata és egy elszalasztott lehetőség, hogy az EGIS nagyberuházást hajtson végre a városban.

A Professzorok Batthyány Köre és Szeged független polgármesterjelöltje között lezajlott eszmecserét a kölcsönös tisztelet és nyitottság jellemezte.Nemesi Pál úgy fogalmazott, "remek hangulatú, konstruktív megbeszélésre hívott meg a Professzorok Batthyány Körének szegedi vezetője, Tóth Gábor vegyészprofesszor és a szegedi tagság."


A beszélgetés központi témája volt, hogyan lehetne a gazdasági fejlődés érdekében felhasználni a Szegedi Tudományegyetemen folyó első osztályú kutatómunkát. A megbeszélésen elhangzott, a tagság szívfájdalma, hogy évekkel ezelőtt – bár az előkészítési munkálatok során úgy tűnt, Szeged lesz belőle – a városvezetés hozzáállása bezárkózó, nem együttműködő hozzáállása miatt végül Debrecenben épített grandiózus gyárat az EGIS Gyógyszertár.

"Innovációban és szakembergárdában magasan az országos átlag felett van a Szegedi Biológiai Kutatóközpont és a Szegedi Tudományegyetem. Ennek ellenére, mivel az EGIS nem Szegedre jött és sajnos azóta sem érkezett hozzánk komolyabb gyógyszeripari beruházás, a kutatási eredmények és az itt kinevelt remek munkaerő Szegeden kívül hasznosul" – értékelte a helyzetet a független polgármesterjelölt. Hozzátette: „Hamarosan újra konzultálunk a Professzorok Batthyány Körével, akik biztosítottak támogatásukról, hiszen nekik is Szeged az első."

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!