Szeged és környéke

2017.07.31. 20:58

A rendőrség támogatta 44 gyerek ingyenjogsiját

Összesen 44 nyolcadikos és kilencedikes gyerek szerzett ingyen kismotoros jogosítványt a rendőrség baleset-megelőzési bizottságának támogatásával. Közülük ketten hétfőn megmutatták, mit tudnak a nyeregben.

A. T. J.

– Szeretek bármit, amit lehet vezetni – mondta a nyolcadik osztályos Kalmár Péter. A szegedi Karolina Általános Iskola diákja osztályfőnöke biztatására jelentkezett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága által indított ingyenes Suli Moped Programra, amelyen 29 szegedi és 14 hódmezővásárhelyi nyolcadik és kilencedik osztályos kortársával szerzett kismotoros jogosítványt.

 

Ingyen szerezhettek kismotoros jogsit fiatalok a baleset-megelőzési bizottság által indított Suli Moped Programon. Péter és Kamilla már magabiztosan ülnek a nyeregben. Fotók: Török János

– A gyerekek elektronikus oktatási módszerrel (e-learning) térítésmentesen, AM (segédmotoros kerékpár) kategóriás képzésben és vizsgán vettek részt, amely a napokban lezárult. A gyermekek első vezetői engedélyüket stratégiai partnereinktől, a képzést végrehajtó iskoláktól, Szegeden az ATI Császárné Kft.-től, Hódmezővásárhelyen a Mihály Bt. Autósiskolától vehették át.

Vad Róbert őrnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának titkára azt is hangsúlyozta, fontos szempont volt, hogy a diákok meg is érdemeljék az ingyenjogsit, ezért a tanulmányi eredményük, szorgalmuk, a megfelelő hozzáállás és az iskola ajánlásával választották ki a tanulókat.


– A diákok többsége első alkalommal sikeresen letette a KRESZ-vizsgát. A való életben ez az első komoly megmérettetésük – hangsúlyozta Császár Illésné, az ATI Császárné Autósiskola vezetője. Mihály Mária, a Mihály Bt. Autósiskola vezetője azt mondta, fontos, hogy ezek a diákok már 14 évesen a közlekedés résztvevői, és mire autós jogosítványt szereznek, kifejlődik a közlekedési érzékük.

A 44 diák közül a Kereskedő közben lévő tanpályán hétfőn ketten mutatták meg, milyen sikeresen fejlődik a közlekedési érzékük, Péter mellett a sziksósi Tajthy Kamilla ment néhány kört a kedvünkért. Kamilla a Déri Miksa Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulója, gépészetet tanul. – Pár napja járok csak a motorommal – mutatta a 80 ezer forintos Malagutit, amit a zsebpénzéből és családi hozzájárulásból vásárolt.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!