Szeged és környéke

2014.09.23. 22:39

A román szatír árokba lökte és közösülni akart a 17 éves lánnyal

Újszentiván - Nincs közvilágítás Szeged-Szőreg és Újszentiván között azon a kerékpárúton, ahol vasárnap késő este egy román férfi megtámadott egy 17 éves lányt. A támadó egy újszentiváni családi gazdaságnál dolgozott vendégmunkásként.

Kiss Gábor Gergő

 Lemerült mobil

Információink szerint a 60-as busz vezetője már kikanyarodott a megállóból, amikor megpillantotta a jármű felé futó lányt. Az út közepén várta meg, majd kinyitotta neki az ajtót. Miután látta, hogy az utas sokkos állapotban van, becsukta az ajtót és továbbhajtott, mert azt gondolta, hogy üldözik a lányt. Úgy tudjuk, hogy a sofőrnek éppen lemerült a mobilja, ezért nem tudta azonnal értesíteni a rendőrséget: azt ajánlotta a lánynak, hogy az utasoktól kérjen segítséget, de kész lett volna személyesen is bekísérni a lányt a rendőrségre Szegeden.

Román állampolgár az a 28 éves férfi, aki – megírtuk – vasárnap este 22 óra körül akart megerőszakolni egy gyalogosan hazafelé tartó 17 éves lányt a Szeged-Szőreg és Újszentiván közötti vasúti átjárónál. A férfi a lányt megtámadta, az árokba lökte, nadrágját és alsóneműjét lehúzta, és közösülni akart vele. A támadó végül a lány ellenállása miatt felhagyott az erőszakkal, magához vette áldozata telefonját, és elmenekült a helyszínről.

– A megtámadott kislány a Szőreg, Malom végállomásra futott el, ahol éppen bent állt egy 60-as busz. Ezen a járaton ült a lányom is sok más utassal együtt. A láthatóan sokkos állapotba került kislány felugrott a buszra és kérte a sofőrt, hogy azonnal hívja a rendőrséget, mert megtámadták és meg akarták erőszakolni. A sofőr a lányom elmondása szerint leültette, de ezután nem tett semmit. Mivel elég hangosan kért segítséget a kislány, a lányom odament hozzá, kérte, hogy szálljon le vele a következő megállóban, hiszen a közelben lakunk, szól nekem, és kihívjuk a rendőröket – mesélte [namelink name="Kiss Attila"].

Fák, bokrok szegélyezik a kerékpárutat – sok újszentiváni és tiszaszigeti fél itt közlekedni. Fotó: Schmidt Andrea

Fák, bokrok szegélyezik a kerékpárutat – sok újszentiváni és tiszaszigeti fél itt közlekedni. Fotó: Schmidt Andrea
Miután lánya telefonált neki, hogy azonnal rohanjon a Gyár utcai megállóba, mert egy fiatal lányt meg akartak erőszakolni és kiraboltak, a férfi pár perc alatt a helyszínen termett, miközben értesítette a rendőröket és a mentőket. – Ha nincs a lányom a buszon, ki tudja, hol köt ki a bántalmazott kislány? Felháborító és vérlázító az a közöny, amit a sofőr és a többi utas művelt – mondta indulatosan a férfi.

 Napenergiából és uniós pénzből fejlesztenének

[namelink name="Putnik Lázár"] újszentiváni polgármester elmondta: a kerékpárút megépülése előtt a tervekben benne volt a közvilágítás kiépítése az adott szakaszon, de azokat végül átírták, így a világítás megoldása kimaradt belőle. A faluvezető tud az újszentivániak és a tiszaszigetiek óhajáról, és az érintett településekkel csak egy megfelelő uniós pályázatra várnak, amelyben napenergiából tudnák megoldani a közvilágítást Szeged-Szőreg és Újszentiván, valamint Újszentiván és Tiszasziget között. Ennek fenntartása is minimális pénzbe kerülne.

A Szőreg és Újszentiván közötti szűk egy kilométeres szakaszon nincsen közvilágítás, pedig a védett bicikliutat nagyon sok újszentiváni, sőt tiszaszigeti lakos is használja kerékpárjával vagy gyalogosan. A bicikliút mellett végig sűrű nádas és erdő terül el, ahol este bárki elrejtőzhet. Az újszentiváni Damjanich utcában egy egymással beszélgető nőt és férfit kérdeztünk a támadásról és a közvilágításról. Előbbiről nem hallottak, utóbbit rémesnek tartották.

– Rengetegen használják ezt a nemzetközi bicikliutat, megérdemelné a normális megvilágítást. Éjszaka én már nem merek átmenni rajta – mondta Marika. A szatírt a rendőrök hétfő délután éppen a Damjanich utcában kapták el, a férfinél megtalálták a lány mobilját is. A román férfi vendégmunkásként dolgozott egy dohánytermesztéssel foglalkozó családnál. A családtagok közül ketten voltak otthon, akik elismerték, hogy a férfit tőlük vitték el a rendőrök, de az ügyben mást nem akartak mondani. Így – bár szerettük volna – nem tudtuk meg, hogy a román vendégmunkás mióta dolgozik náluk, és milyen embernek ismerték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!