Szeged és környéke

2019.04.08. 09:43

A Strabag végezheti 618 millióért a munkát: felújítják a Kollégiumi utat

Hamarosan elkezdődik a Kollégiumi út felújítása, miután erről március 18-án szerződést kötött a megrendelő önkormányzat és a Magyar Közút Zrt., valamint a kivitelező Strabag Kft. - derült ki a Közbeszerzési Értesítőből. A projekt nettó 618 millió forint uniós pénzből készülhet el.

Munkatársunktól

Mint megírtuk, Szeged egyik legrosszabb állapotban lévő útjára korábban kétszer írtak ki közbeszerzést, eredménytelenül. A teljesen lepusztult Kollégiumi úton jelenleg csak helyenként látható az egykori aszfalt maradványa, por és gödrök borítják. Gyakorlatilag újjá kell építeni.


 A beruházás a Kollégiumi út felújítása mellett magában foglalja a Dorozsmai út–Fonógyári út közötti útszakasz – beleértve a Kollégiumi út–Fonógyári út csomópontját – rekonstrukcióját és kiépítését több mint 12 ezer négyzetméteren, 4400 négyzetméter járda építését, a közvilágítás, az esővízgyűjtő csatorna kiépítését, a faültetést (385 darab), cserjetelepítést (1341 darab) és a gyepesítést is 22,5 ezer négyzetméteren. 

A munkaterület egy részét már kijelölték, fél év múlva elkészülhet a beruházás. Fotó: Karnok Csaba

A munkaterület egy részét már kijelölték, fél év múlva elkészülhet a beruházás. Fotó: Karnok Csaba

Szerda délután a helyszínen azt láttuk, hogy a kivitelező már hozzákezdett a munkaterület kijelöléséhez. A munkára 180 napja van a Strabagnak, majd a műszaki átvétel után további 5 évig garanciálisan kell azt javítania, ha szükséges.


A munkaterület egy részét már kijelölték, fél év múlva elkészülhet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!