Szeged és környéke

2016.04.18. 19:57

A szegedi az ország legnagyobb borfesztiválja

Szeged. - Néhány tucat borászattal indult a fesztivál 22 évvel ezelőtt, mára az ország legnagyobb borfesztiváljává nőtte ki magát - mondta Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője hétfőn a XXII. Szegedi Borfesztivál sajtótájékoztatóján.

A. T. J.

Idén több mint 150 pincészet várja az érdeklődőket három helyszínen május 13–22. között a Szeged napja ünnepségsorozaton és a borfesztiválon a Széchenyi, a Klauzál és a Dugonics téren, valamint a hídi vásáron. A tíznapos rendezvény ebben az évben sárkányhajó-viadallal, félmaratonnal és a Nemzeti Bor Maraton szegedi fordulójával bővül.


[namelink name="Joób Márton"] önkormányzati képviselő elmondta, a félmaraton Szeged nevezetességeit érinti, a sárkányhajóversenyen pedig több mint húsz szegedi sportegyesület mérkőzik meg egymással. Szeged napján, május 21-én, szombaton a Dóm téri kavalkádon a Quimby koncertje után tűzijáték zárja az ünnepségsorozatot.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!