A szegedi Domusból nem lesz Tesco

Információink szerint nem tervezi kibérelni sem a szegedi, sem a szentesi Domus Áruházat a Tesco-Globál Gazdasági Zrt. Más bútoráruházakról még folynak a tárgyalások.

Sajtóértesülések szerint a Tesco-Global Zrt. és a Domus tulajdonosa között tárgyalások folynak: a Tesco ajánlatot tett egyes Domus Áruházak bérbevételére.

– A szegedi üzlet bérbeadását közgazdaságilag semmi sem indokolja – mondta Ármán István, a fennállásának 25. évfordulóját tavaly ünnepelt szegedi Domus igazgatója. – Áruházunk nyereséges, a forgalmat és az üzleti eredményeinket egyaránt növelni tudtuk, évek óta kiemelkedőt nyújtunk a Domus üzletek között. Ráadásul a szegediek körében is nagyon elfogadott az áruház.

Nyereséges

Szegeden 26 évvel ezelőtt nyílt meg a Domus. A rendszerváltás után visszaesett a forgalom a piacon megjelenő kisebb-nagyobb versenytársak miatt, ám az utóbbi években ismét nyereségessé vált a szegedi bútorház. A 25 üzletből álló lánc többségi tulajdonosa a Fotex-csoport.

A Tesco Global Zrt. kommunikációs vezetője, Danks Emese elhárította érdeklődésünket.

Más forrásból megtudtuk, hogy a Tesco már tavaly nyáron is tárgyalt a 25 részleget számláló Domus-lánc egyes üzleteinek bérbe vételéről, de akkor sikertelenül. A mostani körben sem megvásárlásról, hanem bérleti szerződés kötéséről lenne szó, ám lapunk információi szerint ez sem a szegedi, sem a szentesi bútoráruházat nem érinti.

A szegedi áruház belvárosi elhelyezkedése vonzó lehet a hipermarketlánc számára – ez illeszkedne a Tesco új terjeszkedési stratégiájába –, ugyanakkor a nagy hipermarket kialakítására az épület nem lenne alkalmas: 3500 négyzetméteres – szemben a szegedi Tesco 20 ezer négyzetméterével. Az eladótér 2000 négyzetméternyi, a fennmaradó részen – a korábbi irodák, étkezők helyén – áruátvevőt alakítottak ki. Ráadásul a szegedi Domus csupán 20 férőhelyes parkolóval rendelkezik és raktárhelyisége sincs.