Szeged és környéke

2009.10.30. 15:25

A szegedi önkormányzat közbeszerzési gyakorlatát bírálta a Fidesz

Szeged - Az ellenzéki párt szerint az nem kedvez a helyi cégeknek.

Delmagyar.hu

Nem kedvez a helyi cégeknek a szegedi önkormányzat közbeszerzési gyakorlata, ráadásul több esetben plusz költséget is jelent az adófizetőknek – közölte [namelink name="Hüvös László"], a Fidesz önkormányzati frakciójának vezetője egy szegedi sajtótájékoztatón.

Elvárható lenne, hogy a város a közpénzek felhasználása során, a jogi keretek figyelembevételével, előnybe részesítse azokat a cégeket, amelyek helyben fizetnek adót és biztosítanak munkalehetőséget – mondta a politikus.

Az elmúlt hónapokban több olyan eset is előfordult, amikor a közbeszerzési kiírás lényegében lehetetlenné tette szegedi vállalkozások indulását, vagy az eljárás során zártak ki helyi céget a tenderből – közölte a frakcióvezető.

Juhász Gyula, a KDNP önkormányzati képviselője egy konkrét esetet említett, amikor az önkormányzat a közösségi közlekedés fejlesztésével kapcsolatos pályázat elkészítésére írt ki közbeszerzést. A tenderen induló szegedi vállalkozást a hiánypótlás és a nyilatkozattétel jogát megtagadva kizárták a tenderből, a megbízást pedig egy csaknem kétszer drágább ajánlatot adó fővárosi cég nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!