Szeged és környéke

2007.12.12. 15:51

A szőrmeviselés ellen tiltakoztak az állatvédők Szegeden

Szeged - Ne vásárolj szőrmét, ezzel állatok életét mented meg! - hirdette szerdán délután az Orpheus Egyesület Szegeden, az Aradi vértanúk terén.

Gonda Zsuzsanna

Évente a világon 50 millió állatból készül szőrmekabát – hívta fel a a figyelmet az állatkínzás speciális, hiúságból elkövetett formájára szerdán a szegedi Orpheus Egyesület. Az állatvédők, akik szerint az irha, a prém azé, aki abban született, az Aradi vértanúk terén szórólapot osztogattak. Volt náluk néhány szőrmekabát és egy kicsontozott, valaha kiegészítőként használt róka is. Az üvegszemű róka láttán egy járókelő megjegyezte: ha ilyet lát egy nő nyakában, lehet az bármilyen öreg, sosem adja át neki a helyet a villamson.

Seres Zoltán, az algyői úti gyepmesteri telepet is üzemeltető Orpheus Egyesület vezetője elmondta: Szeged az akció harmadik helyszíne, korábban jártak már Győrött és Miskolcon. A kabátokat egy kampány során gyűjtötték. Azt kérték, hogy akinek van ilyen a birtokában, de úgy gondolja, hogy szőrmekabátot hordani erkölcstelenség, az küldje el a ruhadarabot az egyesületnek. A kabátokat meg fogják semmisíteni.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a holnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!