Szeged és környéke

2016.08.11. 23:05

A tanú: Színpadra, elvtársak!

A szabadtéri saját bemutatója, A tanú zárja mai és szombati előadásával az újszegedi szabadtéri idei programját. Bacsó Péter kultuszfilmjéből Hamvai Kornél készítette a színpadi változatot, amelyet először néhány éve a Thália Színházban láthatott a közönség.

Munkatársunktól

Most [namelink name="Böhm György"] rendezésében pesti és szegedi színészek alakítják a legendás szerepeket: Pelikán József gátőrt a Jászai Mari-díjas [namelink name="Elek Ferenc"], Bástya elvtársat [namelink name="Papp János"], Virág elvtársat [namelink name="Hajdu Steve"] játssza. Visszatér a színpadra a város szeretett színésznője, [namelink name="Müller Júlia"] mint Gogolákné, aki a Thália előadásában is játszott. A pestiek mellett a szegedi társulat több művésze eleveníti meg A tanú karaktereit, így [namelink name="Borovics Tamás"], [namelink name="Pataki Ferenc"], [namelink name="Szívós László"] és [namelink name="Borsos Beáta"].

 

A tanú: Színpadra, elvtársak! Fotó: Karnok Csaba (galéria)


Az olyan örök mondatok, mint a „Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a miénk", valamint Gogolákné kurta szoknyája és a szocialista szellem vasútja két estére újra életre kel, előkerül az úttörőnyakkendő és a vörös csillag is. Nemcsak nevethet, hanem sírhat is a néző, mert [namelink name="Túri Erzsébet"] díszletei és [namelink name="Kemenesi Tünde "]jelmezei finomkodás nélkül visszahozzák a szocializmus tünetegyüttesét a liget színpadára.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!