Szeged és környéke

2008.01.23. 21:13

A Tisza Volánnál még nem döntöttek a sztrájkról

Szeged - Még nem dőlt el, csatlakoznak-e a Tisza Volán Zrt. dolgozói ahhoz az országos sztrájkhoz, amelyet január 30-ára hirdettek meg a szakszervezetek.

Munkatársunktól

A jövő héten szerdán ugyanis üzemkezdettől 8 óráig állnának a járatok, a munkabeszüntetést a Közúti Közlekedési Szakszervezete (KKSZ), az Autóbuszközlekedési Dolgozók Uniója (ADU), a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége és a Liga Közlekedési Szakszervezetek Ágazati Szövetsége szervezi – jelentette be Korcsolayné Kovács Krisztina, a KKSZ elnöke szerdán. A Tisza Volánnál csütörtök délelőttre ígért választ a szakszervezeti vezető, Virágh István.

Korcsolayné Kovács Krisztina elmondta: a 7,5 százalékos béremelést és havonta személyenként 5000 forint további béren kívüli juttatást kérnek, követelésük alátámasztására hirdették meg a sztrájkot. A szakszervezet tájékoztatása szerint ezzel szemben a munkáltatók ajánlata 5-6,5 százalékos jövedelemfejlesztés. Nem fogadják el, hogy a jövedelemfejlesztés nem tartalmaz bérfejlesztési részt.

Legközelebb jövő héten, január 28-án folytatódnak a tárgyalások, ha nem sikerül megállapodni, megtartják a január 30-i sztrájkot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!