Szeged és környéke

2019.06.07. 22:16

A tiszta otthonról rajzoltak a gyerekek az IKV-nak

A szervezők arra voltak kíváncsiak, hogy a gyerekek és családjaik hogyan tartanak rendet, milyen eszközökkel takarítanak otthon, hogyan gyűjtik a hulladékot. Pénteken hirdettek eredményt.

Kiss Anna

Negyedik alkalommal hirdette meg idén rajzpályázatát az IKV Zrt., ezúttal a felhívás témája a tiszta otthon volt. A szervezők arra voltak kíváncsiak, hogy a gyerekek és családjaik hogyan tartanak rendet, milyen eszközökkel takarítanak otthon, hogyan gyűjtik a hulladékot. 31 alkotás érkezett a pályázatra, a szakmai zsűri döntését pénteken hirdették ki a Szent-Györgyi Albert Agórában.

A szervezők arra voltak kíváncsiak, hogy a gyerekek és családjaik hogyan tartanak rendet, milyen eszközökkel takarítanak otthon, hogyan gyűjtik a hulladékot.

A tiszta otthonról rajzoltak a gyerekek az IKV-nak - GALÉRIA. Fotó: Karnok Csaba

A legjobbnak óvodás korcsoportban Csehó Márton minősült, az alsósoknál 1–2. osztályban Palágyi Bálint, 3–4. osztályban Mészáros Nóra, a felső tagozatosoknál 5–6. osztályban Dancsó Benjamin és Nagy Emese, 7–8. osztályban Nyerges Virág, míg a középiskolásoknál Apró Fruzsina Katalin műve érdemelte ki az első helyezést.


A fiatalok rajzait, melyek tetszőleges technikával, A/3 és A/4 méretben készültek, Pataki Ferenc Pro Urbe díjas festőművész és Fiedler Judit, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium rajztanára értékelte. A művekből tárlat is nyílt pénteken, amit július végéig lehet megtekinteni az Agórában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!