Szeged és környéke

2007.11.06. 21:46

A tudomány iskoláiról Szegeden

Szeged - Ismeretterjesztő előadásokkal is arra emlékezünk novemberben, hogy 2003-tól a magyar tudományt ünnepeljük november 3. napján. Azért e napon, mert 1825-ben Széchenyi István ekkor ajánlotta fel birtokainak egy évi jövedelmét a Magyar Tudós Társaság alapítására.

Ablakot nyit a jövőre a tudomány iskolája. E gondolat áll a középpontjában a magyar tudomány ünnepe idei programsorának. Az MTA Szegedi Biológiai Központjának dísztermében ma 10 órakor Hámori József, az MTA alelnöke szól a tudomány fellegvárának reformjáról. Majd [namelink name="Pósfai György"] Szintetikus biológia, élőlények rendelésre címmel tart előadást.

Az MTA Szegedi Területi Bizottsága székházában (Szeged, Somogyi utca 7.) tegnap a gyógyszerészeti, a műszaki és a kémiai szakbizottság szervezett 18 előadást. E programok ugyanúgy nyilvánosak, mint például a ma 9 órakor a nyelv- és irodalomtudományi szakbizottság előadásai, melyek a testről való gondolkodást történeti és jelenkori dimenzióit járják körbe. A szegedi akadémikusok a november 26-án záruló rendezvénysorral Kecskeméten, Békéscsabán és Baján is népszerűsítik a tudományt.

A Koch Sándor Csongrád Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat szervezésében csütörtökön 17 órakor a szegedi klubban (Kárász utca 11.) Mika János éghajlatkutató a klímaváltozásról közöl tényeket és hipotéziseket.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!