Szeged és környéke

2019.09.02. 12:38

A vártnál is többen válaszoltak Nemesi Pál kérdőívére

Több, mint 11 ezren töltötték már ki eddig az interneten Nemesi Pál független polgármesterjelölt Párbeszéd Szegedért 2019 című kérdőívét. A dokumentumot 72 ezer szegedi háztartásba postán is eljuttatják, ezek hétfőn kezdték kézbesíteni.

Suki Zoltán

A válaszadók több mint 90 százaléka szerint szükség van egy harmadik Tisza-hídra, a hajléktalanok jogait és kötelességeit pedig százból csaknem 90 ember szabályozná – jelentette be sajtótájékoztatón hétfőn Nemesi Pál. A független polgármesterjelölt a Párbeszéd Szegedért 2019 című kérdőívben megfogalmazott kérdésekre adott válaszokat ismertette. Ebből többek között az is kiderül, hogy a szegedieknek fontos a környezetvédelem. Arra a kérdésre, hogy a város környezetvédelmi stratégiájának része legyen-e a gyerekek környezettudatos nevelése, a válaszadók több mint 91 százaléka válaszolt igennel. Sokaknak fontos volt a parkolással és az illegális bevándorlással kapcsolatos témakör is. A parkolás átalakítását, hogy olcsóbb lehessen, 86 százaléknyian támogatták, míg az illegális bevándorlásra, azaz arra, hogy lehessen Szegedre migránsokat telepíteni, az emberek 88 százaléka mondott egyértelmű nemet.


Nemesi Pál azt is elmondta, hogy a kérdőívet eddig csak az interneten lehetett kitölteni, ennek ellenére a vártnál is többen, több, mint 11 ezren válaszolták meg.

Minden háztartásba bedobják a kérdőívet, amit már eddig is 11 ezren válaszoltak meg. Fotó: Frank Yvette

Minden háztartásba bedobják a kérdőívet, amit már eddig is 11 ezren válaszoltak meg. Fotó: Frank Yvette

A Párbeszéd Szegedért 2019 programmal kapcsolatos kérdőívet azonban mostantól már nem csak az interneten érhetik el a lakosok. Postázzák ugyanis a nyomtatott változatát, amit 72 ezer szegedi háztartásba kézbesítenek. – Ehhez egyébként tartozik egy válaszboríték is, amiben ingyenesen lehet postára adni és visszaküldeni a kitöltött kérdőívet – tette hozzá Nemesi Pál.


A független polgármesterjelölt felhívta a figyelmet, hogy a Párbeszéd Szegedért 2019 programot még bővíthetik. Azt mondta, hogy ha a képviselőjelölteket olyan problémákkal keresik meg a helyben lakók, ami beilleszthető a városi programba, akkor azt megteszik.


– Ehhez azonban arra van szükség, hogy a választók keressék körzetük képviselőjelöltjét, és ha kell „éjjel-nappal bombázzák" kérdéseikkel – fogalmazott.


Nemesi Pál reagált a szegedi közhangulatra is. Erről elmondta, hogy a jelenleg is érzékelhető politikai civakodást, politikai csörtét azonnal félre kell tenni. – A szegediek érdekében közös gondolkozásra, közös munkára van szükség. Ami most Szeged közéletében és politikai életében történik, az rangon aluli. Nyitottnak kell lenni a szegedi emberek felé – fejtette ki Nemesi Pál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!