Szeged és környéke

2008.11.30. 19:15

A vidék legnagyobb termelői piaca a szegedi

Szeged - A kiadónk kezdeményezésére alapított, a gazdaságban elért sikereket elismerő, a Délmagyarország és a Szegedi Tudományegyetem Gazdasági Presztízs Díját hat kategóriában osztottuk ki idén Csongrád megye vállalkozásai és üzletemberei között.

Fekete Klára

Egy vállalkozás a legszínvonalasabb üzleti weboldalért különdíjat kapott. A díjazottakat hétről hétre A pénz beszél mellékletünkben mutatjuk be. Elsőként Törökné Szántó Katalin, a Dorozsmai Nagybani Piac Kft. ügyvezető igazgatója számol be arról, milyen munka áll a társaság azon eredményei mögött, amelyeknek köszönhetően idén Az év középvállalkozása kategóriában Presztízs díjat kapott.

A Dorozsmai Nagybani Piac Kft. 2004-ben jött létre: kivált a Szegedi Vásár és Piacüzemeltető Kft.-ből. Az új társaságot azért hozták létre, hogy nyereségesen működtesse a dorozsmai nagybani piacot, és beruházzon, fejlesszen.

Azóta mindössze 4 év telt el. Ma már a múlt, milyen mostoha körülmények uralkodtak a kiskundorozsmai vásártéren, s hogy az 5,2 hektáros, főszezonban túlzsúfolt ingatlanon például mindössze 1700 négyzetméternyi felépítmény állt. Az eladók a járműveikről árusítottak. Törökné Szántó Katalin, a cég ügyvezetője ennél finomabban fogalmazott a múlt hét csütörtöki díjátadást követően: „Kevésbé korszerű, kicsit kaotikus piacot vettem át" – mondta.

Törökné Szántó Katalin meghatottan köszöni meg az elismerést. Fotó: Frank Yvette

Törökné Szántó Katalin meghatottan köszöni meg az elismerést.
Fotó: Frank Yvette

Mi a helyzet ma? A piac területe 7,5 hektárosra bővült. Építettek két korszerű, minden igényt kielégítő nagykereskedelmi raktárt 3300 négyzetméteren, 1,5 hektár új aszfaltfelülettel, valamint 12 göngyölegraktárt 300 négyzetméteres alapterülettel. Nemrégiben, idén októberben egy újabb 400 négyzetméteres raktárt sikerült építenie a kft.-nek, miközben elkészült a térvilágítás és az önálló transzformátor állomás. A kft. által finanszírozott, mintegy 850 millió forint értékű ingatlanfejlesztéssel a többségi tulajdonos szegedi önkormányzat vagyona is megsokszorozódott.

A kiváló földrajzi elhelyezkedésnek, valamint a lezajlott fejlesztéseknek köszönhetően a 20 alkalmazottal dolgozó dorozsmai nagybani piac mára az ország második, vidéken a legnagyobb termelői piaca. A régióban megtermelt árumennyiség 65 százaléka itt cserél gazdát.

– Most már rendezett a környék, és megvalósulhat az a célunk, hogy logisztikai központtá váljunk – nyilatkozta az üzletasszony. – Szeretnénk megnyerni a tészeket arra, hogy ne csak a piac szereplői legyenek, hanem telephelyet is alakítsanak ki, állandó bérleménnyel, jelenléttel.

Hogyan tovább? Az ügyvezető a piac nemzetközi jellegét szeretné erősíteni, arra alapozva, hogy már jelenleg is sok a Romániából érkező kereskedő. Szeretné, ha az immáron Presztízs díjjal elismert és ismertté vált cég lassú, óvatos lépésekkel fejlődhetne tovább. Szeretné, ha a piac áteresztő képessége még nagyobb lenne, s ha a szomszédban lakókkal is békében élhetne.

Az ünnepeltek

Az év kisvállalkozása kategóriában a MORA 2000 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyert, Az év középvállalkozása a Dorozsmai Nagybani Piac Kft., Az év vállalkozása a Total Szerviz és Javító Kft. lett. A környezetvédelmi díjat a Roncs Autó és Alkatrész Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., az innovációs díjat a QualiCont Kft., Az év üzletembere díjat id. Török Tibor, a Texpack International Kft. igazgatója kapta. A legszínvonalasabb üzleti weboldalért pedig a Reál Érték Ingatlanközvetítő és Forgalmazó Kft.-nek járt a különdíj.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!