Szeged és környéke

2019.09.10. 15:42

A vihar okozta hibák 98%-át kijavították az NKM áramhálózatán - Bajáról, Kecskemétről, Békéscsabáról is jöttek segíteni

Közel negyvenezer ügyfélnél okozott átmenetileg áramszünetet a Dél-Alföldön végigvonult hatalmas vihar tegnap délután.

delmagyar.hu

Az NKM hálózatos kollégái gyors és szervezett munkájának köszönhetően szinte mindenütt sikerült helyreállítani a keletkezett hibákat. Mostanra már csak alig 500 ügyfélnél nincs áram.


Szeged és környékét érintette leginkább a vihar, amely jelentős károkat okozott a térségben. Az NKM munkatársai megerősített létszámmal kezdték meg a hibák feltárását a vihar elvonultával. A helyreállítás késő estig, és éjszaka is zajlott, a pihenőre vonult szerelőcsapatokat Bajáról, Kecskemétről, Békéscsabáról átirányított szerelőpárok váltották. A munkálatok a mai napon is folytatódnak, jelenleg 100-nál több szerelővel, hiszen a mostanra javarészt helyreállított középfeszültségű hibák mellett nagyon sok a kisfeszültségű hálózaton keletkezett hiba is.


A kidőlt fák sok helyen megrongálták a hálózatot, vezetékek szakadtak le, amelyek megközelítése élet- és balesetveszélyes! Amennyiben ilyet tapasztalnak, kérjük ügyfeleinket, haladéktalanul jelentsék be a telefonos ügyfélszolgálaton a +36 62 565 881 számon.


Az NKM áramhálózatának munkatársai a katasztrófavédelemmel együttműködve mindent megtesznek azért, hogy a lehető legrövidebb időn belül minden ügyfelünknél helyreálljon az áramszolgáltatás.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!