Szeged és környéke

2008.03.13. 19:14

A világ legkisebb majmai Szegeden

Szeged - Icurka-picurka új lakók érkeztek a Szegedi Vadasparkba. Az aprócska pár nem más, mint egy fiú és egy lány törpe selyemmajom.

Bobkó Anna

Nagyon jól érzik magukat új lakhelyükön, naphosszat ücsörögnek a majomházban kialakított üvegketrecben. Gondozóiktól gyümölcsöket kapnak apróra összekockázva – csak néhány falatot nyelnek le, s máris tele pöttöm bendőjük. A Dél-Amerikában honos állatok testhossza mindössze 15 centiméter, farkuk ugyanilyen hosszú, és tíz-tizenöt dekagrammot nyomnak.

Érdeklődők, de nem túl barátságosak, hiszen nagyon félénkek. Fotóriporter kollégánk elől is az ág mögé bújtak, s csak hosszas várakozás után mutatták meg magukat. Ha nagyon megijednek, védekezésképpen harapnak. Ez olyan nyomot hagy, mintha varrógép ütötte volna át a bőrünket.

A vadaspark új lakói félénkek, így csak egyiküket tudtuk lencsevégre kapni.
Fotó: Segesvári Csaba

A pirinyó család hamarosan két új taggal bővül, hiszen a nőstény vemhes. A törpe selyemmajmok szinte minden esetben ikreket hoznak a világra. Az újszülöttek akkorák lesznek, mint két kis cserebogár.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!