Szeged és környéke

2014.03.22. 21:14

A vízért kampányolt az LMP Szegeden

Szeged - A víz köztulajdon, közkincs és nem lehet állami monopólium - hangsúlyozta Csiba Katalin, Tanács Eszter és Tatár Gábor.

Munkatársunktól

[namelink name="Csiba Katalin"], az LMP környezetpolitikai szakszóvivője, valamint [namelink name="Tanács Eszter"] és [namelink name="Tatár Gábor"], az LMP országgyűlési képviselőjelöltjei a Víz világnapja alkalmából tartottak szombaton sajtótájékoztatót a párt vízgazdálkodási javaslatairól.

Hangsúlyozták: a víz köztulajdon, közkincs és nem lehet állami monopólium.

Csiba Katalin emlékeztetett: 1,8 millió aláírás gyűlt össze egy európai polgári kezdeményezésben azért, hogy tiltsák be a vízművek privatizálását. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ezt törvénybe is foglalják, amire viszont a párt szerint szükség van.

Tatár Gábor hozzátette: az Alföldvíz több mint száz önkormányzat vízművét vette át, melynek köszönhetően a szegediek kivételével a Csongrád megyeieknek Békéscsabára kell átjárniuk ügyintézni. Véleménye szerint feleslegesen verték szét a helyi vízműveket és csak megágyaztak egy esetleges privatizációnak. A párt amellett, hogy ez ellen küzd, azt is szeretné elérni, hogy a csapadékvíz megtartásával spóroljanak az önkormányzatok, ezzel öntözzék a közterületeket, kímélve egyúttal a csatornahálózatot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!