Szeged és környéke

2019.05.15. 19:30

Adatot gyűjt az egyéni gazdaságokról a KSH

Mezőgazdasági adatgyűjtés kezdődött szerdán, a június 15-ig tartó felmérés az ország 484 - Csongrád megye 30 - települését érinti.

Munkatársunktól

Cél az agráriumban jelentős szerepet betöltő egyéni gazdaságok tevékenységének, szerkezeti sajátosságainak feltárása. A gazdáknak a használatukban lévő földterületről, a szántóföldi növények vetésterületéről, a szőlő- és gyümölcsös ültetvényekről és az állatállományról kell adatokat szolgáltatniuk. A KSH felhívja a figyelmet arra, hogy a válaszadás a mintába kerültek számára kötelező, a felmérést a gazdák önállóan vagy kérdezőbiztos segítségével is kitölthetik, de mindkét esetben csak elektronikusan. Az önkitöltésre május 26-ig van lehetőség – a kiemelt jelentőségű egyéni gazdaságok kizárólag így szolgáltathatnak adatot. Akik nem önállóan töltik ki a kérdőívet, azokat május 27. és június 15. között igazolvánnyal ellátott, a KSH által megbízott összeírók keresik fel. A felmérésből nyert információkat a hivatal kizárólag statisztikai célra használja fel, azokat nem adja ki, garantálja az adatkezelés biztonságát, és az eredményeket is csak összesítve közli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!