Szeged és környéke

2017.05.12. 18:36

Addig nyomják, amíg kell a frissített zsebmenetrend

Szeged - Mi általában megnézzük az elektronikus kijelzőt, onnan tudjuk, mikor jön a következő. Ha meg sokat kell várni valamelyik járatra, és sietni kellene, inkább taxit hívunk - mondta a nagyposta előtt várakozó Szőke Bálint, akit arról kérdeztünk, mi alapján tájékozódik, ha kíváncsi a helyi menetrendre.

Tombácz Róbert

Folyamatosan nyomják


Úgy tudjuk, a két közlekedési társaság menetrendjét tartalmazó füzetből mindig az igényeknek megfelelő készlet készül, azaz nem kell attól félni, hogy elfogy, mert bármikor újranyomják, ha szükséges. A telefonos alkalmazás viszont nem a közlekedési cégek saját fejlesztése, emiatt fordul elő, hogy helyenként elavult információkat is tartalmaz.

– Mi általában megnézzük az elektronikus kijelzőt, onnan tudjuk, mikor jön a következő. Ha meg sokat kell várni valamelyik járatra, és sietni kellene, inkább taxit hívunk – mondta a nagyposta előtt várakozó [namelink name="Szőke Bálint"], akit arról kérdeztünk, mi alapján tájékozódik, ha kíváncsi a helyi menetrendre.


Hosszú idő után ugyanis nagyjából két hónapja jelent meg az SZKT és a DAKK összes járatát és azok legfrissebb menetrendjét tartalmazó füzetke, amit a jegyértékesítő helyeken és a közönségkapcsolati irodákban lehet beszerezni. Jó ideje akkora volt a kézben tartható friss menetrendre az igény, hogy tavaly augusztusban lapunk külön mellékletet nyomtatott hiánypótló kiadványként, amelyet elkapkodtak.


– Letöltöttem egy mobilapplikációt az okostelefonomra nagyjából egy éve, amit folyamatosan frissítenek. Nem kell hozzá wifi sem, anélkül is meg tudom nézni, melyik járat mikor megy – mondta [namelink name="Patkó Gábor"], aki éppen bérletet vásárolt. Szerinte ez megbízható, legalábbis azoknál a járatoknál, amelyeket használ.

 

Addig nyomják, amíg kell a frissített zsebmenetrend. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Több utassal beszélve kiderült, a legtöbben telefonjukra töltött mobilos alkalmazásból tájékozódnak. Ruttkai Lili is ezt használja, bár szerinte nem mindig pontos.


Az idősebbek viszont főleg a füzetkét keresik – tudtuk meg a Széchenyi téri bérletváltó bódéban dolgozó Déri Ildikótól. – Sokat eladtam már belőle, mostanában napi 3-4 darab fogy. Nagyon hasznos tud lenni, ameddig nem változik a menetrend – tette hozzá.


Terbe Jenőné viszont minden információforrást használ: mielőtt elindulna otthonról, megnézni számítógépen, de nézi az elektronikus kijelzőt is, és hasznosnak tartja a papíralapú verziót is, amit bármikor elővehet – főleg mivel nem használ okostelefont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!