Adótartozások behajtása

Az APEH Csongrád Megyei Igazgatósága az év első felében jelentős eredményeket ért el az adótartozások behajtásában: 9530 végrehajtási eljárást indított, ezek 8826 adózó vagyonát érintették.

Az APEH Csongrád Megyei Igazgatósága az év első felében jelentős eredményeket ért el az adótartozások behajtásában: 9530 végrehajtási eljárást indított, ezek 8826 adózó vagyonát érintették. Elsősorban azonnali beszedési megbízás kibocsátása útján kísérelte meg az államkasszából hiányzó adótartozások beszedését, ezért 9925 esetben bocsátott ki inkasszót. Bár e kényszercselekmény 40 százalékban eredményesnek bizonyult, a meg nem térült adótartozások behajtásához megközelítőleg 1 milliárd forint becsértékű ingó- és ingatlan vagyont, valamint követelést is foglalnia kellett.

A végrehajtási tevékenység eredményeként idén eddig 3,61 milliárd forint térült meg. Az adóhatóság az adó- és járuléktartozások mellett mintegy hetven egyéb jogcímen kirótt köztartozás – vám- és jövedéki adó tartozások, magán-nyugdíjpénztári tagdíj, különböző hatóságok által kiszabott bírságok – behajtását is megkísérelte.

Rendőrkézen a cseh embercsempész
A rendőrök csütörtök hajnalban Szeged külterületén igazoltattak egy külföldi honosságú személyautót.
A Duna Palotában folytatódik a Fővárosi Palotakoncertek sorozata
Március 7-én Haydn, Mozart, és Schubert művei hallhatók.
Meg kellett műteni Federer térdét
A svájci kihagyja a Roland Garrost.
Rekordszámú alkotás cserélt gazdát 2019-ben a műtárgypiacon
Tavaly 550 ezer képzőművészeti műalkotást – festményt, szobrot, rajzot, fotót, metszetet, installációt – adtak el árverésen.
Csapadékos idő várható pénteken
Sokfelé megerősödik, főleg az északi és középső részeken viharossá fokozódik a szél.
Karcsúsító tippek mindenkinek
Nincs több kifogás, egyénre szabott tippjeinkkel most bárki lefogyhat!