Szeged és környéke

2012.11.29. 19:03

Advent az EDF DÉMÁSZ és a Rotary szervezésében

Szeged - Adventi kalendáriummá változtatták Szegeden az EDF DÉMÁSZ Zrt. Klauzál téri székházát. Az épület számozott ablakai ajándékokat rejtenek, amelyeket ünnepélyesen átadnak az advent napjaiban.

Vida-Szűcs Imre

Közös adventi naptárral készül a karácsonyra az EDF DÉMÁSZ Zrt. és Szeged valamennyi Rotary klubja - hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón az EDF DÉMÁSZ Klauzál téri székházában, amelynek ablakait megszámozták, így egy nagy adventi kalendáriummá vált az ünnepi fénybe öltöztetett épület. Díszbe öltözött a város is: a Széchenyi és a Dóm tér mellett most egy harmadik helyszín, a Klauzál tér kapcsolódik be az ünnepet megelőző programokba - tudtuk meg Licsicsányi Ilonától, a Szegedi Városkép Kft. ügyvezető igazgatójától.


Az idei adventben minden nap egy-egy családot, alapítványt, vagy egyesületet támogat a Rotary és a Démász közös jótékonysági akciója. Naponta 16.30-tól 18.30-ig tart az adománygyűjtés a Klauzál téren, a város karácsonyfájánál, a Rotary ifjúsági szervezetei, a Rotaract és az Interact aktív közreműködésével. Forralt borral, teával várják az embereket.

17 órakor nyílik meg az aktuális ablak, amely mögött egy-egy támogató körülbelül 100 ezer forint értékű ajándéka rejtőzik. Az adományozók igyekeztek az egyelőre titokban tartott támogatottaknak hasznos ajándékokat beszerezni, többek között háztartási gépet, élelmiszer-, iskolaszercsomagot és pénzadományokat adnak át a 24 napos várakozás idején. A téren felépített kamaraszínpadon műsorral is kedveskednek a támogatottaknak, de lesz olyan is, hogy maguk az ajándék átvevői lépnek fel - mondta el a szervezők részéről Elekes Zoltán, a Szent-Györgyi Albert Rotary Klub tagja. Bemutatta az estek "házikisasszonyát", Módra Szilviát, aki a szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Iskola 12. osztályos diákja.



A rotaristák vállalkozásokat, szervezeteket kerestek meg, hogy szálljanak be a rendhagyó akcióba - közölte Dervarics Attila a Szent-Györgyi Albert Rotary Klubtól. Társszervezetükkel, a Tisza Rotary Klubbal december 11-én tartanak ajándékozást. Lapunk is csatlakozott a kezdeményezéshez: december 21-én 100 ezer forinttal támogatunk egy családot, Székhelyi József színművész pedig mesét mond majd. Az Interact által gyűjtött pénzadománnyal a Bölcsőde utcai gyermekotthont, míg a Rotaract gyűjtésével elsősorban a GEMMA Szociális Szolgáltató Központot és Fejlesztő Iskolát támogatják.

Csütörtök este a belváros ünnepi díszkivilágítását és az EDF DÉMÁSZ Zrt. székházának új, hóesést szimbolizáló, energiatakarékos LED-es világítását is felkapcsolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!