Szeged és környéke

2014.04.16. 19:53

Ahány tár, annyi...

Szeged – Lehetetlenre vállalkoztam. Részeredményeket értem el... Íme a nagy szegedi kerékpártároló-teszt!

Garai Szakács László

Rosszmájúak szerint Szegeden körülbelül annyi féle és fajta kerékpártároló van, ahány fajta lámpaoszlop... Frissen készített „körképem" utána egyre inkább hajlok arra, a rosszmájúaknak (ebben is) igazuk van... Az viszont biztos, a kerékpártároló-tervezők bizonyos (jelentős) része soha életében nem biciklizett, és nem próbálta meg lezárni kerékpárját egy általa, vagy más (ide nyugodtan helyettesítse be az önnek leginkább tetsző káromkodást és/vagy trágár jelzőt) tervező által alkotott tárolóban a járművét. Ellentétben önökkel, meg velem...

Következzen hát egy galéria, amelybe igyekeztem minél többfajta kerékpártárolót belezsúfolni, de ahogy csináltam az újabb és újabb képeket az volt az érzésem, ennek – már a változatosságnak – sosem lesz vége. Nagyon sok frekventált helyen nem is jártam, nagyon sok fajta tárolót le sem fotóztam. A felvételek mellett mindenhol megadtam a helyszínt és 1–10-ig terjedő skálán értékeltem a tárolót is. Nekem két dolog számít igazán:

  • a tároló jól megközelíthető legyen: ez azt jelenti, miután leszálltam a bringáról, könnyen oda tudjam tolni, ne okozzon gondot, ha egy másik bicikli a szomszédos tárolóban már parkol. Azaz például ne akadjak bele a kormányba, férjek oda rendesen!

  • kellően stabil és nagy legyen: bárhol, bármely részén oda tudjam lakatolni a kerékpáromat. Stabilitás alatt azt értem, hogy a rögzített kerékpár ne dőljön el egy pillanat alatt akkor sem, ha „inzultus" éri, adott esetben legyen hely letámasztani a bringát, és ha olyan típus, akkor rendesen fogja a kereket, pontosabban az abroncsot: ne billegjen benne a kerék, ne tegye tönkre vele a küllőket.
  • A nagy szegedi kerékpártároló-teszt. Fotó: Garai Szakács László (galéria)

    Volt-e maximum? Igen! De sose találná ki, hogy melyik kapta...

    Ha egyetért, vitatkozna, további képeket, okosságokat küldene be, akkor azt a cikk Facebook-posztjában tegye meg!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!