Szeged és környéke

2016.11.16. 18:38

Ajándékok az ovinak: mindenki megtalálta a kedvenc játékát

A Gedói óvodába - ahová közel 200 gyerek jár - szállították tegnap Szeged óriás játékgyűjtő dobozát, amely plüssállatokkal, mesekönyvekkel és homokozószettekkel volt tele. A kosarakat percek alatt kiürítették a Gedóiba járó ovisok.

Lass Péter

– Nekem ez a maci a kedvencem – mutatta büszkén legújabb plüssjátékát Dorka. Csoporttársa, Réka Angéla egy mesekönyvet ölelt magához. – Anyu sokszor olvas fel nekem mesét – indokolta választását a kislány. A fiúk versenyautóikat hasonlították össze egymással. – Ha majd nagy leszek, nekem is ilyen autóm lesz – fogadta meg az egyikük.

Ajándékokat kapott a Gedói ovi. Fotó: Frank Yvette


Az Együttműködés a Gyermekekért Alapítvány február óta havi rendszerességgel juttatja el az összegyűjtött játékadományokat a város óvodáiba, tudtuk meg Karacs Ritától, a szervezet kuratóriumi elnökétől.

– Szeged óriás játékgyűjtő doboza a Minden gyermek játszhasson néven futó program része, amelyet szegedi családok adományai tartanak fenn – mondta Karacs Rita. Hozzátette, ez a mostani az eddigi legnagyobb gyűjtésük volt.


– Többnyire 3-4 évesek kaptak ajándékot – mondta Aradi József óvodapedagógus, a Gedói óvoda vezetője. – Egy ekkora óvodában minden ilyen kezdeményezés megtalálja a helyét. Biztos vagyok benne, hogy lesz igény erre a rengeteg ajándékra – tette hozzá az intézményvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!