Szeged és környéke

2019.08.16. 11:51

Akár 15 ezer forintot is spórolhatnak a szülők - érkeznek az ingyenes tankönyvek az iskolákba

Augusztus elejétől elkezdték kiszállítani a tankönyveket az iskolákba, ezekhez az első kilenc évfolyamon térítésmentesen juthatnak hozzá a diákok. Csongrád megyébe is folyamatosan érkeznek a könyvcsomagok, a szegedi Dózsa György Általános Iskolába már osztályonként szét is válogatták azokat.

H.E.

- 6092 könyvet rendeltünk pedagógus példányokkal együtt, ezeket augusztus 7-én szállították ki. Néhány kollégám mellett hét önkéntes diák, és négy közösségi szolgálatot vállaló fiatal segített kipakolni és csoportosítani a könyveket – magyarázta Szuromi István, a Dózsa György Általános Iskola igazgatója. Ebbe a szegedi intézménybe már megérkeztek a könyvek, ám van, olyan ahová jövő héten vagy azután érkezik a Magyar Posta szállítmánya.

A szegedi Dózsa György Általános Iskolában már osztályonként szét is válogatták a könyveket. Fotó: Karnok Csaba

A szegedi Dózsa György Általános Iskolában már osztályonként szét is válogatták a könyveket. Fotó: Karnok Csaba

2013-14-es tanévben indult az a folyamat, amellyel felmenő rendszerben vezették be az ingyenes tankönyvellátást. A mostani tanévben az első kilenc évfolyamon juthattak hozzá térítésmentesen a tankönyvekhez a diákok. Az ingyenes tankönyvellátásra eddig több mint 12 milliárd forintot fordított a kormány évente. Egy tanuló estén ez körülbelül 10 -15 ezer forintot jelent, egy elsős tankönyvcsomag a Dózsában 9 ezer 130 forint, angol könyvekkel együtt 14ezer forint lenne, ha fizetni kellene érte.


Megtudtuk, ebben az intézményben augusztus utolsó hetében osztják a tankönyveket, ám van olyan iskola is, ahol az első tanítási napon, vagyis szeptember 2-án kapják meg a diákok könyveiket.




 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!