Szeged és környéke

2017.09.10. 17:45

Algyői időközi választás: Molnár Áron Algyő régi-új polgármestere

Magas részvétel mellett nagyon megverte ellenfeleit Molnár Áron (független), akit az időközi választáson nagy többséggel választottak ismét polgármesternek.

Munkatársainktól

- Örülök,hogy a józan észnek és a normalitásnak volt létjogosultsága Algyőn - Molnár Áront vasárnap újra polgármesternek választották időközi választáson a nagyközségben.1794 szavazatot kapott, míg legnagyobb ellenlábasa, Roczkó András 622 voksot szedett össze.

Balázs Zsolt, Gubacsi Enikő, Torma Tibor Istvánné, Ozsváth László Árpádné, Bogdán Tamás, Füzesy István Tibor, Nagy Miklós Jenőné és Kiss Róbert lesz tagja az új algyői képviselő-testületnek – derült ki éjjel, a képviselő-jelöltekre leadott szavazatok összeszámolása után. Mindnyájan Molnár Áron mellett álltak a kampány idején. Balázs Zsolt, Gubacsi Enikő és Torma Tibor Istvánné eddig is képviselő volt, a többiek most először szereztek mandátumot.


 

A 4403 algyői választóból vasárnap 2456 adta le a voksát. Ez 55,78 százalékos részvételi arányt jelent. Nagyobb érdeklődést mutattak eddig az algyőiek, mint a két előző rendes önkormányzati választáson. Délben már harminc százaléknál járt a részvételi arány a Faluháznál lévő szavazókörben is.


Hajdú Mihály, a bizottság egyik tagja azt mondta, délelőtt 10 óra körül jöttek igazán sokan, de megérkezésünk előtt nem sokkal is sorban álltak még az emberek. A két urna közül a szürke műanyag már megtelt.


Arra lehetett számítani, hogy ebéd után érkezik még néhány nagyobb roham. Az Algyői Nőegylet tagjai például buszos kiránduláson voltak a Dunántúlon, ők csak délután értek haza. Hajdú Mihály – aki gombavizsgáló szakellenőrként ismert – felhívta a figyelmünket a radiátoron álló vázára. Reggel az egyik szavazó egy nagy csokor frissen szedett virágot hozott a szavazókör elnökének, Patakiné Laczik Etelka óvónőnek.


 

Az algyői időközi választás képekben - GALÉRIA. Fotó: Török János

Tegnap a II. Tisza-parti Partyn voltunk, ahol lehetett sportolni, beszélgetni. Jó volt segíteni a szervezőknek, és jól éreztük magunkat, mert senki nem bántott senkit – válaszolta Kiss Róbert, az egyik független képviselőjelölt a Faluház előtt, miután feleségével együtt szavazott.


Azt kérdeztük tőle, milyen benyomásokat szerzett a kampány idején. Bízik abban, hogy az algyőiek többsége is úgy gondolja, a gyűlölet nem pálya.


Mindkét esélyes polgármester-jelölt képviselő-jelölti csapattal indult. Molnár az Algyő Legyen az Algyőieké csoportosulás tagjaival, Roczkó csapata pedig az Egységben Algyőért szlogent használta szórólapjain. A végén egy algyői keltezésű hivatalos levéllel Lázár János országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter is beszállt a kampányba, de nem valaki mellett, hanem a jelenlegi polgármester ellen, akinek szerinte félre kellene állnia.


Korábban írtuk:

Délben, ottjártunkkor már harminc százaléknál járt a részvételi arány a Faluháznál lévő szavazókörben is. Hajdú Mihály, a bizottság egyik tagja azt mondta, délelőtt 10 óra körül jöttek igazán sokan, de megérkezésünk előtt nem sokkal is sorban álltak még az emberek.


A két urna közül a szürke műanyag már megtelt. Arra lehetett számítani, hogy ebéd után érkezik még néhány nagyobb roham. Az Algyői Nőegylet tagjai például buszos kiránduláson vannak a Dunántúlon, ők csak késő délután érnek haza.


A településen ma azért kell időközi önkormányzati választást tartani, mert a képviselő-testület a sorozatos viták nyomán május végén feloszlatta magát. A testületben Fidesz vezette képviselőcsoport többségben volt Molnár Áronnal és a vele tartó függetlenekkel szemben, fontos ügyekben nem sikerült konszenzusos döntéseket hozni.

 

Most négy polgármester-, és huszonhat képviselő-jelölt indult. A választási kampány utcafórumokkal, halászléevéssel és szórólapozással telt, nagyon kemény volt. Jellemző a hangvételre, hogy „egy gondolkodó algyői polgár, B. E." aláírású röplap „sunyinak" nevezte az egyik polgármesterjelölt politikáját.  Az utolsó napon egy hivatalos küllemű, sötétszürke levéllel beszállt a csatába Lázár János országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter is, de nem valamelyik jelölt mellett, csak az egyik ellen, akinek szerinte félre kellene állnia.


Az egyik képviselő-jelölt, aki feleségével együtt jött szavazni a faluházhoz, azt mondta, reméli, hogy az algyőiek többsége is úgy gondolkodik, a gyűlölet nem pálya.


Hajdú Mihály – aki gombavizsgáló szakellenőrként ismert a megyében – a Faluházban felhívta a figyelmünket a radiátoron álló vázára. Reggel az egyik szavazó egy nagy csokor frissen szedett virágot hozott a szavazókör elnökének, Patakiné Laczik Etelka óvónőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!