Szeged és környéke

2016.09.08. 12:40

Allah Akbart kiáltott a rendőröknek Zalán

Egy nem létező bomba felrobbantásával fenyegette meg telefonon a rendőröket a szegedi B. Zalán kedd délután. Kicsit később újra tárcsázta a rendőrséget, és Allah Akbar felkiáltással nyomatékosította szavait. Előzetes letartóztatásba helyezték a magát fogyatékosnak mondó 31 éves fiatalembert.

K. G. G.

„Allah Akbar" – ezzel a felkiáltással telefonált be a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányító Központjába kedd délután B. Zalán. Ez már a második hívása volt aznap a rendőrségre: tíz perccel korábban azt közölte telefonon, hogy összerakott egy bombát, amit ki is akar próbálni. Nem jelölt meg konkrét helyszínt a robbantásra, és bombája sem volt.

– Fogyatékos vagyok – vetette oda lapunknak a fiatalember délelőtt a Szegedi Törvényszéken. Az ügyészség közveszéllyel való fenyegetés miatt indítványozta B. Zalán előzetes letartóztatását bűnismétlés veszélye miatt. A bombarobbantással való fenyegetés előtt a férfi ellen már indítottak eljárást kábítószer-birtoklás, valamint az édesanyja ellen elkövetett zaklatás miatt. Zalán dühösen olvasgatta az ügyében felvett, családtagjai által adott vallomásokat a bíróság folyosóján. Felháborodott, hogy szerettei azt vallották, hogy ő már 2013 óta rendszeresen fogyaszt kábítószert és alkoholt, néha önkívületi állapotúvá issza le magát, és rendkívül agresszív a viselkedése. Azt gondolta, hogy az előzetes elrendelése esetén is legfeljebb két hét múlva szabadul a börtönből.

Amikor figyelmeztették, hogy közveszéllyel való fenyegetés miatt évekre rácsok mögé kerülhet, ismét dühös lett. – Na ez Magyarország! De rendben van. Sitteljenek csak le. 31 évig nem voltam börtönben, a következő 31 évet akkor leülöm. De azért szóljanak oda a rendőrségre, hogy ehető kaját adjanak nekem, mert eddig ehetetlen kosztot toltak elém – fakadt ki dühösen. Szavaiból az is kiderült, hogy haragszik a rendőrségre, elmondása szerint személyes okmányai náluk vannak, máskülönben már rég elhagyta volna az országot. – Oroszországba akarok menni dolgozni – jelentette ki ellentmondást nem tűrően.


A nyomozási bíró végül helyt adott az ügyészi indítványnak, egy hónapra elrendelte B. Zalán előzetes letartóztatását. A férfi és kirendelt ügyvédje fellebbezést nyújtott be a döntés ellen, így az nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!