Állami kitüntetések

Kiváló munkája, életpályája elismeréseként számos Csongrád megyei és szegedi személyiség vehetett át kitüntetést az ünnep alkalmából.

A köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje kitüntetést adományozta jogászi életútjáért Horányi Miklósnak, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség főügyészének; nemzetközileg is elismert, a kisebbségek érdekében végzett tudományos, szakmai-közéleti munkásságáért Kaltenbach Jenőnek, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Közigazgatási Jogi és Pénzügyi Tanszéke tanszékvezető egyetemi docensének; közel három évtizedes tudományos, oktató-nevelő munkássága elismeréseként Szabó Gábornak, a műszaki tudomány doktorának, a Szegedi Tudományegyetem rektorának.

A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje (polgári tagozata) kitüntetést kapta életműve elismeréseként Füzesi Kristóf, az orvostudomány kandidátusa, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Gyermekgyógyászati Klinika egyetemi tanára. Kimagasló szakmai munkájának elismeréséül a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje (katonai tagozata) kitüntetést kapta Lukács János r. dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét kapta Duda Ernő, a szegedi székhelyű SOLVO Biotechnológiai Rt. elnök-vezérigazgatója. Ugyanezt a kitüntetést vehette át Papp István, az Adó-és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Csongrád Megyei Igazgatóság vezetője három évtizedes munkája elismeréseként.

A Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet adományozták Balló Zoltánnak, a Csongrád Megyei Közlekedési Felügyelet igazgatójának, a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet Kevevári Józsefnek, a Csongrád Megyei Iparszövetség (Kiszöv) elnökének.

Kimagasló szakmai munkájuk elismeréseként pedagógusok, a felsőoktatásban tanító és oktatási szakemberek vettek át állami kitüntetéseket a szaktárca vezetőjétől, Magyar Bálinttól. A köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta Karsai Lászlónak, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara egyetemi tanárának, a történelemtudomány doktorának; a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetést Lednitzky Andrásnak, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara hivatalvezetőjének, centrumtitkárnak.
A Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetést kapta Heim Géza, a csengelei Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda igazgatója.

Trefort Ágoston-díjat kapott Horváth Jánosné, a Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézete könyvtárosa és Pádár Zoltánné, a szentesi Boros Sámuel Szakközépiskola igazgatója.

A Magyar Köztársaság Bronz Érdemkereszt kitüntetést kapta: Heim Gézáné, a csengelei Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda tanára, Korom József, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium tanára és Kovács Istvánné, a Szegedi Tudományegyetem TTK Dékáni Hivatal tanulmányi osztályvezetője.

A Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült Kikli Tivadar nyugalmazott újságíró, dalszerző. Életfa-díjat kapott Török Józsefné nyugalmazott tanítónő, a Tápai Hagyományőrző Együttes művészeti vezetője. A Népművészet Ifjú Mestere díjat vehette át a szegedi Nagy Gábor – a Rozsdamaró népzenei együttes számára.
A Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült Lázár Sándorné, a Csongrád Megyei Önkormányzat Vakok Otthona igazgatója a halmozottan fogyatékos személyekért végzett munkájáért.

Magyar Köztársasági Érdemkeresztet kapott Mesterházy Ákos, a gabonakutató tudományos tanácsadója.