Szeged és környéke

2011.10.10. 19:27

Állati nap a Karolinában

Szeged - Lóháton érkezett tegnap reggel a Karolina-iskolába a hatodikos Nagy Luca: Újszentivánról, két óra alatt ügetett be kedvenc pacijával a suliba, ahol állatsimogató-napot rendeztek. A belga hidegvérű Colette-et, az újszentiváni lovasiskola büszkeségét hamar megkedvelték a gyerekek, nagy örömmel simogatták, és megcsodálták minden lépését.

Vida-Szűcs Imre

– Luca szabadidős díjlovagló-versenyeken is részt vesz a lóval. Erre a fajtára nem jellemző, hogy ilyen megmérettetésen induljanak vele, pedig megfelelő technikával szinte bármelyik lovat harmonikusan meg lehet ülni – vélekedett Solymosi Annamária, a lovasiskola munkatársa. Colette nagy türelemmel fogadta a fiatalok zsivaját, rajongását – gazdája elárulta, bőven volt már alkalma megszokni a gyerekeket.

Állati nap a Karolinában. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


– Kutyát, macskákat, tengerimalacokat és egy lógó fülű nyulat is simogathatnak a tanulók, akik ilyenkor – az állatok világnapjához kapcsolódva – kivételesen magukkal hozhatják házi kedvencüket. Megismertetjük velük az állatok szokásait, mesélünk az élőhelyükről és a táplálkozásukról. Minden évben megtartjuk az állatsimogató-napot az iskolában, ez már a 13. alkalom – mondta el Magos Gábor, a program szervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!