Szeged és környéke

2010.01.28. 13:00

Alsónadrágos norvég a mórahalmi nádasban

Mórahalom - Egy alulöltözött férfira lett figyelmes az egyik mórahalmi tanya lakója csütörötök reggel.

Delmagyar.hu

Az idegen a meglehetősen hideg, téli időjárással dacolva a tanyához közeli nádasban a jeges vízben alsóneműben haladt. Az értesítés után hamar kiérkező határrendész járőrök meg is találták a férfit, akit takaróba burkoltak és a kocsiba ültettek – tudtuk meg Tuczakov Szilvánától, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

– A férfiról kiderült: norvég állampolgár, és nem sokkal korábban a Röszkei Határátkelőhelyen át Szerbiába akart utazni, azonban a szerbiai hatóságok visszafordították, így ő gyalog indult vissza. Menet közben iratait, ruháit elszórta, melyek egy részét időközben a járőrök megtalálták. Az iratok megerősítették, hogy valóban Norvégiából jött. A járőrök orvoshoz vitték a férfit, aki szerencsére nem tölthetett túl sok időt alulöltözve a fagyos reggelen, ugyanis testhőmérséklete normális volt. Arra a kérdésre, hogy miért szórta el ruháit és iratait, nem tudott kielégítő választ adni. A határrendészek intézkedtek számára megfelelő ruházatról, és az esetről értesítették a budapesti norvég nagykövetséget. A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal is felvették a kapcsolatot, amely szállást, valamint – amennyiben szükséges – további orvosi ellátást biztosít a norvég férfi számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!