Szeged és környéke

2011.10.08. 16:56

Amikor a felnőtt újra gyermek lesz

Szeged – Másodszor rendeztek emlékkiállítást a néhai neves szegedi modellező, Domonkos András tiszteletére. A helyszín a Karolina-iskola volt, ahol négy működő terepasztal garantálta azt, hogy meglett férfiemberek újra boldog gyerekek legyenek.

Garai Szakács László

A vasárnap este hat óráig látogatható kiállításon a szervező szegedi Bo-Bo Vasútmodellező Klub két terepasztalán kívül a békéscsabai Kandó Kálmán Vasútmodellező Szakkör és [namelink name="Zakar Ödön"] működő terepasztalában lehetett gyönyörködni, ő egyébként tusrajzait is elhozta, amelyeken különböző vasúti életképeket örökített meg. A működő modelleken túl vitrinekben meg lehetett nézni a kiállítás névadójának és Kiss Áprádnak a saját készítésű vasútmodelljeit, és jelen volt egy fűtőházi diorámával [namelink name="Karacs János"] szegedi diorámakészítő is.

Vasútmodellkiállítás a szegedi Karolina-iskolában. Fotó: Garai Szakács László (galéria)


A kiállítást vasárnap este hatig lehet megnézni, érdemes. Komoly férfiak állták körbe meghatottan a terepasztalokat, amelyeken mai tehervonatok, intercity-szerelvények, a gőzvontatás hőskorának vonatai rótták rendületlenül a köröket. Néha volt egy-két siklás, de komoly vasúti szerencsétlenség szerencsére nem történt.

Vasútmodell-kiállítás a szegedi Karolina-iskolában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!