Anna-kúti csomópont: átépítés két év múlva

Az Anna-kúti csomópontot csak két év múlva építik át. A képviselő-testület pénteken dönt arról, ki működtesse január 1-jétől a helyi autóbusz-közlekedést Szegeden.

– Nem lett igazuk azoknak, akik a kampányban a városi költségvetés összeomlásáról vizionáltak. Szeged költségvetése nem omlott össze – közölte tegnap közgyűlés előtti sajtótájékoztatóján Szentgyörgyi Pál. A gazdasági alpolgármester elmondta, hogy a pénteki képviselő-testületi ülésen meghatározzák, mely oktatási intézményeket újítják fel. Beszélt a panelrekonstrukciós program folytatásáról, amely ötezer családot érint Szegeden. Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester bejelentette, hogy az Anna-kúti csomópontot várhatóan csak két év múlva építik át. A város egyik legforgalmasabb kereszteződését eredetileg a Tisza Lajos körúti rekonstrukcióval egy időben, 2004-ben akarta felújítani az önkormányzat.

Az 550 millió forintos beruházást azonban többször átütemezték. Szentgyörgyi tegnap azt mondta, hogy uniós forrásból kívánják átépíteni a villamospályát. A díszburkolatos járdák viszont elkészülnek idén nyáron, 50 millió forintból, a Mérey utcától a Kálvin térig. A közgyűlés zárt ülésen dönt a város autóbusz-hálózatának üzemeltetésre kiírt tenderről, amelyre két konzorcium adott be ajánlatot. A Tisza Volán a francia Connexszel, az SZKT pedig a székesfehérvári VT-Transman Kft.-vel közösen pályázott. A győztes pályázóval nyolc évre köt szerződést a város.

Szeged napja

– Minden idők legnagyobb Szeged-napi ünnepségsorozata kezdődik május 16-án a borfesztivállal – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Solymos László városüzemeltetési alpolgármester. Hat nap alatt négy helyszínen – a Széchenyi és Dugonics téren, valamint a Móra-parkban és a Belvárosi hídon – nyolcvan borász, százötven kézműves és több mint kétszáz program várja a vendégeket.