Szeged és környéke

2019.02.09. 17:21

Apa kocsit hajt - 35 éve

- Én írattam föl, mert szeretem a Tudósok együttes számát, már kívánságműsorban is kértem - mondta Bajorhegyi Zsolt, akinek kocsiját Dorozsmán vettük észre. Mosolyogva magyarázta, ez a szám annyira borzasztó, hogy tökéletes - aztán sietett a dolgára.

Bakos András

 „Apa, hogy hajtod a kocsit, ez borzasztó" – énekli az Apa kocsit hajt című dalban Bada Dada – aki azóta már elhunyt –, és az elvont szöveg hallatán sok ember fülében fölrémlik a vibráló zenei kíséret, és a klip, a stúdióban bóklászó tyúkok látványa. 


A Tudósok underground zenekar száma az 1996-os szilveszteri műsorban hangzott el, az egész ország őszinte döbbenetére. Popművészet, népművészet – vagy antiművészet?

A Tudósok együttes abszurd dalára utaló fölirat egy autón. A költészet él és virul. Fotó: Török János

A Tudósok együttes abszurd dalára utaló fölirat egy autón. A költészet él és virul. Fotó: Török János

– Ez a szám átszövi az életünket. 1984-ben vettük fel, amikor egy németországi nagynéni kazettás magnót küldött Újvidékre ajándékba – válaszolta kérdésünkre drMáriás, a zenekar egyik tagja.


– 1996. december 15-én, a lányom születése napján vettük fel gyorsan a klipet Geszti Péter műsorában. Mivel nem mondták be a műsorban a nevünket, mégse hozott igazán népszerűséget, de azóta búvópatakként ott van mindenütt, lagziban is, a legképtelenebb helyeken. 


A dal legnépszerűbb videóváltozata nem is a Tudósok által készített eredeti klip, hanem egy rajongói feldolgozás.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!