Szeged és környéke

2008.08.25. 21:53

Apáca-páccal vigasztalódó színésznők

Szeged - Janik László rendezésében már próbálják az Apáca-pác című musicalkomédiát, amely főként azokra a színésznőkre épül, akik a következő évadra nem kaptak szerződést a Szegedi Nemzeti Színházban.

Munkatársunktól

– Évek óta szerettük volna már megcsinálni Dan Goggin fergeteges darabját, mert nagyszerű lehetőségeket nyújt a szereplőknek, és olyan színház, amit szeretni szoktak a nézők – mondja Janik László színművész, a produkció rendezője. Azt is feleleveníti: az Apáca-pác New Yorkban eredetileg off-Broadway-előadásnak készült, de olyan sikere lett, hogy azonnal áthívták a Broadwayre. Azóta világsikerré vált, Dan Goggin öt további epizódot írt belőle.

– Ebből a musical-komédiából egy erős színészcsapat szinte fillérekből igényes, szórakoztató előadást tud csinálni. Izgalmas karakterek vannak benne, a történet egyszerű, csattanóval zárul. Fantasztikus színészdalokat hallhat a publikum örökérvényű humorba ágyazva. Amikor tavasszal kiderült, hogy a Szegedi Nemzeti Színház társulatából három lány – Márkus Judit, Papp Gabriella és Varga T. Zsuzsa – nem kapott a következő évadra szerződést, akkor döntöttük el, hogy magánvállalkozásban, az Árnyszínház Kulturális Szolgáltató Kft. égisze alatt színpadra állítjuk a darabot. Úgy láttuk, nem szerepel most hasonló musical a színház repertoárján, viszont van igény ilyen előadásra is Szegeden. Nem szeretnénk ütközni, konkurálni a teátrummal, azt reméljük, az évad során egyenletesen elosztva akár húsz előadást is játszhatunk a felújított ifjúsági házban – bizakodik Janik László.

Szilágyi Annamária, Kürtös Petra, Márkus Judit és Papp Gabriella a tegnapi próbán. Fotó: Segesvári Csaba

Szilágyi Annamária, Kürtös Petra, Márkus Judit és Papp Gabriella a tegnapi próbán.
Fotó: Segesvári Csaba

A produkció zenei alapját önköltségi áron békéscsabai kollégáiktól kapták, minimális díszletre és jelmezre volt csak szükségük. A három említett színésznőn kívül Mária Regina nővér szerepében Szilágyi Annamáriát, Mária Huberta nővérként Kürtös Petrát láthatja a közönség. Tegnap Kolep Zoltán koreográfus irányításával már gőzerővel zajlottak a próbák a Hóra Színház pincéjében.

– Nemcsak én vagyok izgatott, az egész családom is lázban ég. A nagymama varrja a ruhákat, vasal ránk, a párom anyukája segít szponzorokat keresni. Természetesen én játszom a legnaivabb nővért, a szőke Mária Leát, aki rácsodálkozik a világra, és akárcsak én, ő is mindent elhisz – mondja nevetve Papp Gabi, aki végigbalettozza a szólószámát. – Kőkemény feladat, de nagyon megszerettem, a következő életemben legszívesebben balerina lennék.

– Sokan kérdezték a nyáron, hol lehet majd bennünket látni a következő évadban. Engem Korognai Károly, a szegedi színház volt főigazgatója Kassára szerződtetett három szerepre. Hál' istennek nem kell olyan messzire elutazni, az Apáca-pácban is láthatnak. Mária Amnesia nővért játszom, akinek misszióteljesítés közben egy kereszt a fejére esett, ezért elfelejtette, hogy honnan jött, mit csinált eredetileg. A végén slusszpoénként derül ki, kicsoda is valójában. Van egy nehéz számom: egy bábbal éneklek duettet kétféle hangon, különböző stílusban – meséli Márkus Judit, aki évad közben Szeged és Kassa között ingázik majd.

Az előadások időpontja

Már megkezdték a jegyárusítást az Apáca-pácra: a Szegedi Ifjúsági Házban szeptember 14-én délután 3-tól és este 7-től, 15-én este 7-től, október 19-én délután 3-tól, 20-án és 27-én este 7-től játsszák a musicalkomédiát. Belépők 1800 forintért kaphatók a OTP Travel Kárász utcai irodájában és a Brnói Sörözőben. Telefonos jegyrendelés: 06-30-
4050-715.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!