Szeged és környéke

2015.03.24. 19:35

Áprilisban nyit az autópálya-hotel Balástyán

Balástya - Néhány héten belül megnyílik a balástyai autópálya-hotel. Nem csak a külföldről utazók pihenőhelyének szánják: éjjel-nappal nyitva tartó önkiszolgáló konyhával és vasárnapi kisbolttal várják a környékbelieket is.

Timár Kriszta

Már felirat is hirdeti: áprilisban megnyit a balástyai autópálya-hotel. Meg kellett hosszabbítani a pályázatot, mely 360 millió forintos támogatást adott az 1,2 milliárd forintos beruházáshoz, de ha csúszással is, készen lett az épület.

– Magyarországon minden lassan megy – fogalmazott a tulajdonos [namelink name="Tasci Suleyman"], bár hozzátette: saját, magas elvárásai is hátráltatták a kivitelezést. Elképzeléseiből ugyanis nem volt hajlandó engedni, így ha egy minőségi anyag nem volt beszerezhető Magyarországon, azt külföldről rendelte meg. Ilyenek a bútorok is: ezeket egyedi igény alapján gyártják a szálloda számára. Ha megérkeznek, már csak ki kell takarítani, és készen állnak a nyitásra.

Áprilisban nyit az autópálya-hotel. Fotó: Frank Yvette (galéria)


A 64 szobás Family Hotel háromcsillagos lesz, de a tulajdonos azt mondja, négycsillagos színvonallal várják a vendégeket. Konferenciaterem, vasárnap is nyitva tartó kisbolt, kávézó, 24 órán át nyitva tartó önkiszolgáló étterem és grillterasz is kapott benne helyet, vagyis nem csak az átutazó szállóvendégeket célozták meg. – Remélhetőleg buszos csoportok pihenőhelye is leszünk, és a környékbeliek is járnak majd hozzánk. Fatüzelésű kemencénk is van, a magyar konyha mellett pedig a nemzetközi ételek széles választékát is kínáljuk majd.

A szállóvendégek is szép környezetben pihenhetnek itt. A szobák különlegessége az a különleges tapéta, melyet Angliában gyártottak. A bőrhatású anyagra grafikát vittek fel, hatalmas virágok kerültek így a falra. A tetőtérben családi szobákat is alakítottak ki, van, ahol 4 gyerekkel is kényelmesen el lehet férni.

A szállodának saját mosodája lesz, a meleg vizet pedig napkollektor állítja elő. A 28 dolgozót elsősorban a környékbeli településekről jelentkezők közül választották ki.

– Az áprilisi nyitás után lesz néhány hetünk, hogy minden bejáródjon, így a szezon kezdetére minden tökéletesen működhet – mondta a tulajdonos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!