Szeged és környéke

2012.06.04. 12:03

Arab sakkozót vertek meg Szegeden

Megverték az Egyesült Arab Emirátusok sakkszövetségének egyik tagját Szegeden, a férfi súlyos sérüléseket szenvedett - közölte a The National című, Abu Dzabiban működő lap híre alapján a hvg.hu. A férfi az ország 18 éves nagymesterét kísérte el Magyarországra, hogy Lékó Péterrel készülhessen az augusztusi junior sakk-világbajnokságra.

Delmagyar.hu

- A két arab férfi rendőrök ellen tett feljelentést - tudtuk meg Szanka Ferenctől, Csongrád Megyei Főügyészség szóvivőjétől. A sportolók azt mondták: a rendőri intézkedés során szerezte sérüléseit a kísérő, három rendőr verte meg.

[namelink name="Szanka Ferenc"] elmondta: rendőri intézkedés valóban történt a két arab férfival szemben a Belvárosi híd újszegedi lábánál. Azt hogy közben mi történt, jelenleg is vizsgálják. - Az ügyet immár a Szegedi Nyomozó Ügyészség vizsgálja, akiknek 3 napjuk van kideríteni, mi történt pontosan péntek este.

A sérült állapotáról érdeklődtünk a szegedi traumatológián, de nem kaptunk semmiféle érdemleges információt.

Korábban írtuk:

Szaúd Mohamed Al-Marzúki, az ermirátusok sakkszövetségének rangidős tagja a közel-keleti ország 18 éves sakk-nagymesterével, Szalim Abdulrahmannal vacsorázott Szegeden péntek este, ekkor történt a támadás - írja a hvg.hu, illetve a The National című lap a sakkszövetség titkárára hivatkozva.

Miután a két sakkozó befejezte a vacsorát, az étteremből kifelé jövet három magyarul beszélő férfi állította meg őket. A magukat határrendésznek mondó támadók megpróbálták megfélemlíteni a két férfit, akik menekülni kezdtek. A három magyar két háztömbnyi távolságban üldözte őket, Al-Marzúkit elkapták és megverték - tette hozzá a lap.

A sakkszövetség titkára szerint a férfi a fején és a testén sérült meg. Kórházba szállították, ahol az orvosok szerint várhatóan két hetet kell majd töltenie. Nem lehet légi úton szállítani, mert az komplikációkat okozhat - tette hozzá a titkár. A 18 éves Abdulrahman nem sérült meg a támadásban, de társa mellett maradt a kórházban.

A két sakkozó szombaton tért volna haza, a pénteki lett volna az utolsó napjuk Magyarországon - tette hozzá a lap, amely szerint az utazás célja az volt, hogy Abdulrahmant felkészítsék az augusztusi, Athénban tartandó junior sakk-világbajnokságra. Az emirátusokbeli nagymester a vébére Szegeden Lékó Péterrel készült fel, aki a támadás után együttérzéséről és támogatásáról biztosította két sporttársát.

A The National szerint az emirátusok külügyminisztériuma vizsgálatot kezdeményezett és az ország bécsi nagykövetsége - amely a magyarországi ügyekért is felelős - Magyarországra küldi képviselőit, hogy találkozzanak Al-Marzúkival és megszervezzék a szállítását. A sakkszövetség elnöke, Seik Szaúd Al-Mualla is Magyarországra utazott volna, de a bécsi követség munkatársai tájékoztatták a két áldozat állapotáról.

Az ügyben kerestük a szegedi rendőröket, akik a helyi ügyézséghez irányították a delmagyar.hu-t. [namelink name="Szanka Ferenc"], a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője egy kis türelmet kért és későbbre ígért részleteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!