Szeged és környéke

2014.10.26. 16:42

Aranyat ért a Délmagyar pacalja

Újra volt Pacalpárbaj a Diófa vendéglőben. Mi is ott voltunk, és Arany Fokozatú Pacalt Főztünk.

Idén ötödik alkalommal mérkőztek meg a pacal szerelmesei a szegedi Diófa vendéglőben. A Pacalpárbaj résztvevői régi ismerősként köszöntötték egymást vasárnap reggel. A poénok az elfogyasztott alkohol mennyiségével egyenes arányban szaporodtak.

Ötödik alkalommal rendezték meg a pacalpárbajt a Diófa vendéglőben. Fotó: Frank Yvette

Hülyeségért nem kellett a szomszédba menniük a versenyzőknek. [namelink name="Barta László"], az Algyői Halászcsárda tulajdonosa egy titkos hozzávalót emelt ki, amely az asztal tetején kínálta magát: a vaníliát. – Ez az, amiből tuti, hogy nem teszünk bele – mondta. A közismert csárdagazdát vetélytársai több alkalommal vádolták azzal, hogy haltüdőt és lófejet főz a pacalba.

A Diófa oldalában lapunk, a Délmagyarország főzőinek szomszédságában, a kispiacnál [namelink name="Ádok István"] és csapata készülődött. – Minden szakácsnak van valami titka. Nekünk a birsalmalekvár – mondta Ádok István és késsel elkezdte szelni a zselatin sűrűségű tömböt, ami persze nem az volt, hanem flaxni, azaz marha ín. [namelink name="Rácz László"], a szatymazi amatőr királyi mesterszakács díszes bográcsállványa mellett azt mondta, ő szürkeharcsa lábszárat is tesz a pacalba.

Jó étvágyat! Fotók: Frank Yvette

A vendéglőhöz közel éppen almát osztottak. A poént a főzők nem bírták kihagyni: – Jó, majd teszünk a pacalhoz egy kicsit – mondták többen. Az egyik legérdekesebb pörköltet a Rónay kúria séfje, Szőllősi István készítette. Két birka fejét, négy disznólábat és füstölt szalonnát tett a tíz kiló pacal mellé.

Lapunk csapata, amelyet Arany T. János kollégánk édesapja, Arany János erősített, klasszikus füstölt csülkös pacalt készített, amely elnyerte a zsűri tetszését. [namelink name="Frank Sándor"], Venesz-díjas mesterszakács, [namelink name="Német Ferenc"], a Tigers Security Kft. egyik tulajdonosa és [namelink name="Rapcsányi Ferenc"], a Hansági Ferenc Oktatási Alapítvány egyik alapítója arany fokozatúnak értékelte a Délmagyar pacalját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!