Szeged és környéke

2008.04.02. 23:43

Áruház lesz – buszjárat nem biztos

Szeged - Óriási kereskedelmi központ épül fel nyár végére a Móravárosi körúton – amit tömegközlekedéssel most nem lehet elérni. Az alpolgármester módosított buszjáratot ígér őszre, ha a város lakói ezt szeretnék, és belefér a költségvetésbe.

Tombácz Róbert

Mint a múlt héten beszámoltunk róla, nyár végére ötmilliárdos beruházásban új kereskedelmi központ nő ki a földből a Móravárosi körút vadaspark felőli részén. A tizenegy hektáros telken a tervek szerint egy tizenkétezer négyzetméteres Tesco, egy kilencezer négyzetméteres OBI és egy kétezer-hatszáz négyzetméteres, kisebb üzleteket, irodákat magában foglaló épület várja majd a vásárlókat. A Móravárosi körút másik oldalára egy német élelmiszerdiszkont, az Aldi építkezik.

Szeged új kereskedelmi központja viszont jelenleg nem érhető el tömegközlekedéssel, a Kálvária sugárút és a Szabadkai út közti szakaszon ugyanis semmilyen busz, troli vagy villamos nem közlekedik. Gyalog nagyjából húsz percet vesz igénybe végigmenni a Móravárosi körúton.

– Tavasszal forgalomszámlálást tartunk a szegedi tömegközlekedési járműveken, az utazási szokásokat felmérő közvélemény-kutatással együtt. Ha az anyagi kereteken belül lehetséges, és szükség van rá, kapacitást csoportosítunk át a Móravárosi körútra – mondta el Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester. Ez annyit tesz: egy vagy több helyi buszjárat útvonalát módosítanák, hogy megállhasson az új kereskedelmi központ előtt. A tervekben ugyanis a buszmegálló már szerepel – csak buszvonal nem. Ugyanakkor az alpolgármester is helyesnek véli az ottani tömegközlekedés kiépítését, hogy ne csupán kocsival lehessen megközelíteni a „város élő szövetébe" tartozó területet. Elmondta: őszre elvileg létrejöhet egy arra vezető buszjárat. Az Aldi oldalán viszont nem lesz gyalogjárda – az nem szerepel a tervekben.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!