Szeged és környéke

2012.01.17. 20:18

Ásotthalmi polgárőrök kitüntetése

Ásotthalom - Öt ásotthalmi polgárőr vehetett át rangos kitüntetést az elmúlt hetekben.

Munkatársunktól

[namelink name="Murvai Zsigmond"] a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságtól kapott elismerést decemberben. Horváth Jánosnak, Pőcze Leventének, Gál Józsefnek és Móri Józsefnek pedig a szerb–magyar határszakaszon illegálisan átlépő migránsok elfogásában nyújtott közreműködéséért [namelink name="Pintér Sándor "]belügyminiszter a rendkívüli helytállásért érdemjel bronz fokozatát adományozta. A kitüntetést [namelink name="Hatala József"] országos rendőrfőkapitány nyújtotta át.

Munkájukról [namelink name="Horváth János"] a helyi Közhír-halom című lapban elmondta: sikerük kulcsa a helyismeret és a határozott fellépés. Volt rá példa, hogy a rendőrök éjjel Mórahalomtól Ásotthalomig üldöztek egy autóst. A polgárőrök segítettek kézre keríteni, mivel ismerik a dűlőutakat, tudták, melyik csapásról fog előbukkanni a gépkocsi, hol lehet útját állni. [namelink name="Móri József"] elmondta, a határ mentén előfordulnak veszélyes, fegyveres embercsempészek is. Ilyen esetben nem lépnek közbe, hanem rejtekükből figyelik a mozgásukat, és telefonon értesítik a határrendészeket. A csoportban érkező határsértők gyakran a szélrózsa minden irányába menekülni kezdenek, ha meglátják a polgárőröket. Előfordult már, hogy 20 kilométeren keresztül üldözték a szökevényeket az erdőben, mire sikerült őket elfogni.

A büszke polgárőrök: (balról) Murvai Zsigmond, Horváth János, Pőcze Levente, Gál József, Móri József. Fotó: DM/DV

A büszke polgárőrök: (balról) Murvai Zsigmond, Horváth János, Pőcze Levente, Gál József, Móri József.
Fotó: DM/DV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!