Szeged és környéke

2019.05.25. 23:58

Átadták a Dömötör-díjakat

Ünnepeltek szombat este: 21. alkalommal rendezték meg a hagyományos nagyszínházi Dömötör-gálát. A műsorvezető ezúttal Máthé Beáta és Bánvölgyi Tamás volt.

Tóth Anett

A Gyermek Dömötör-díjat ezúttal is a megye óvodásai, általános iskolás diákjai ítélték oda, ezúttal Horák Renáta kapta, aki az évad legjobb opera énekesnője is.

Átadták a Dömötör-díjakat - Galéria



A Háttérmunkás-díjat a színház dolgozói szavazták meg, idén Balogh Margit a férfiak öltöztetője kapta. 

Az évad művészeti teljesítménye díjat a Valahol Európában gyerekszereplői kapták. Az Életműdíjas Fekete Gizi lett, a színház örökös tagja.


A legjobb jelmeztervező Bujdosó Nóra lett, aki a Szentivánéji álom ruháiért felelt. A legjobb díszlettervező díjat a Valahol Európában háborús forgó csoda megalkotója, Árvai György zsebelte be. A legjobb táncos pedig Baranyai Krisztián lett.


Az évad legjobb színésznője Suhanc, vagyis Ágoston Katalin lett. Borovics Tamás a legjobb színész, Szélpál Szilveszter pedig a legjobb operaénekes díját nyerte el. A rendezői kategória nyertese Horgas Ádám. Az ő munkája a kisszínház utolsó bemutatója, a Virágot Algernonnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!