Szeged és környéke

2008.09.05. 16:39

Átadták a felújított Tömörkény gimnáziumot Szegeden

Szeged - Másfél évig tartott és 576 millió forintba került a szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola újjáépítése és bővítése. Ezt ünnepelték meg ma délután az intézmény udvarán: a kivitelező Ferroép Zrt. elnökvezérigazgatója, Nemesi Pál díszes kulcst adott át Botka László polgármesternek, ő pedig Kühn János igazgatónak nyújtotta át.

Munkatársunktól

A polgármester elmondta: idén az önkormányzat több mint kétmilliárd forintot költött 54 bölcsődéjére, óvodájára, iskolájára és kollégiumára. És ezzel a korszerűsítéseknek még nincs vége; a napokban a város újabb uniós támogatást nyert három általános iskolája – a Tiszapart, a szőregi és a Rókus II-es teljes rekonstrukciójára.

A Tömörkény gimnázium szecessziós tömbje 1903-ban épült, helyi védelem alatt áll. Ezt a szárnyat akadálymentesítették, felújították a vizesblokkokat, kijavították a homlokzatot, kicserélték a nyílászárokat, a burkolatokat és a tetőt. Eredetileg 250 diákra tervezték, jelenleg 879-en tanulnak benne. Emiatt időszerű volt kibővíteni az új udvari épületrésszel, amelyben tizenkét tantermet, hat műhelyet rendeztek be 1200 négyzetméteren.

Fotó: Segesvári Csaba

Fotó: Segesvári Csaba

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!