Szeged és környéke

2014.07.06. 23:11

Átadták a Sófi-ösztöndíjakat az egyetemen

Szeged - A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar vasárnapi diplomaosztó ünnepségén hatan vehették át a kar Kiváló Hallgatója kitüntetést. Az egyetem hallgatói öntevékenységet és tanulmányi eredményt elismerő díját Kutus Bence, a Mezősi-alapítvány díját Király Attila hallgató kapta.

Munkatársunktól

Az oktatóknak Arany Kréta díjat szavaznak meg a hallgatók, a tanszékcsoportok oktatói mellett posztumusz díjat kapott [namelink name="Laskay Gábor"].

A diplomaosztón adta át a Sófi-ösztöndíjakat az ünnepség díszvendége, [namelink name="Vásáry Tamás"] zongoraművész és karmester, [namelink name="Szabó Gábor"], az SZTE rektora, valamint a támogató szervezetek – köztük a Délmagyarország – képviselői. Közel másfél millió forintot nyertek el az idei Sófi-ösztöndíjasok.

Az SZTE Tehetségpont részeként működő Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány felhívására 91 hallgató jelentkezett, közülük a legkiválóbb 11-nek ítélték oda a kitüntetéseket. A 200 ezer forintos ösztöndíjról szóló oklevelet és emlékplakettet [namelink name="Bozóky Benedek"] ötödéves orvostanhallgató, Hancsákné [namelink name="Hancsákné Dudás Csilla"] másodéves mesterszakos vegyészhallgató, [namelink name="Kutus Bence"] másodéves mesterszakos vegyészhallgató, [namelink name="Nyerges Ákos"] másodéves mesterszakos biológushallgató és [namelink name="Tasi Ágost Gyula"] másodéves mesterszakos vegyészhallgató vehette át.

Szabó Gábor és Vásáry Tamás az egyik kitüntetettel, Hancsákné Dudás Csillával. Fotó: Schmidt Andrea

Szabó Gábor és Vásáry Tamás az egyik kitüntetettel, Hancsákné Dudás Csillával. Fotó: Schmidt Andrea
A különdíjasok: [namelink name="Mátyus Ákos"] közpolitika szakos hallgató, [namelink name="Papp Melinda"] kommunikáció és médiatudomány szakos hallgató, [namelink name="Jagodics Balázs"] pszichológushallgató, [namelink name="Schuszter Tamás"] pénzügy szakos hallgató és [namelink name="Kecsenovity Egon"] vegyészhallgató. Ők fejenként 50 ezer forintos ösztöndíjban részesülnek.

Az SZTE Sófi-alapítvány kuratóriuma az idei médiadíjat Arany Mihálynak, a SZEGEDma.hu hírportál és a Szeged folyóirat újságírójának ítélte oda. Az év szponzora kitüntetést az Erste Bank vezetői, [namelink name="Sticzné Pataki Edit"] és [namelink name="Deák Imre"] vehették át annak elismeréseként, hogy az Erste Bank 10 éve támogatja a Sófi-alapítványt.

Az ünnepségen [namelink name="Pavlovits Dávid"] gitárművész zenélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!