Szeged és környéke

2007.09.10. 16:19

Átadták a szegedi Tömörkény gimnázium új épületét

Határidőre átadták a szegedi Tömörkény gimnázium új épületrészét – az iskola nyolc tanteremmel bővült. A diákok segítségével pénteken rendezik be az osztályokat. A tanintézet teljes felújítása jövő augusztusban fejeződik be.

Cs. Gát László

A szegedi Tömörkény gimnázium új épületrészét a hétfői határidőre átadta a kivitelező Ferroép Zrt. A háromszintes szárnyban nyolc tantermet alakítottak ki, de berendezhető az alagsor és a tetőtér is. A tizedikes diákok ennek ellenére ezen a héten is délután járnak iskolába. Nemesi Pál, a kivitelező cég vezérigazgatója elmondta, nem rajtuk múlik, hogy még nem foglalták el a tanulók az épületet.
– Már az elmúlt hét végén be lehetett volna költözni az új épületbe – jelentette ki a vezérigazgató.

Az iskola igazgatójától, Kühn Jánostól megtudtuk: úgy döntöttek, hogy a költözéssel nem bontják meg a hetet, ezért pénteken, a diákok segítségével rendezik be az új tantermeket. A nyolc terem közül kettőben a 21. századi, modern légkondicionált számítástechnikai kabinetet rendeztek be és kialakítottak egy művészettörténeti előadót is. A többi teremben közismereti oktatás lesz.

Több diák

A Tömörkény gimnázium bővítése elengedhetetlen feladat volt. Négy évvel ezelőtt 770-en tanultak az intézményben, ma már hetvennel többen, jelenleg összesen huszonhét osztályban. – Az alagsorba az égetőkemencéket október végén telepíti át a kivitelező. Itt kapnak helyet a keramikus- és a szobrásznövendékek öltözői is. Ez is nagy előrelépés, hiszen eddig külön öltözőjük nem volt a művésznövendékeknek – mondta az intézmény igazgatója.

Az új épületrésszel az iskola hasznos területe ezernégyszáz négyzetméterrel nő. Ha a teljes rekonstrukció befejeződik, akkor közel ötezer négyzetméteren tanulhat a több mint nyolcszáz diák a Tömörkényben.

Az iskola vezetésének az épület jövő évi teljes átadásáig nincs könnyű feladata: legsürgetőbb, hogy a régi épület négy tantermét át kell adni az építőknek. A Tömörkényben jelenleg a tanítást és a felújítást párhuzamosan végzik. Az építkezés természetesen zajjal jár, ezért, ha az időjárás és a tanítási óra tematikája megengedi, akkor a tanárok a szabadban, a jó levegőn a Tisza-parton tartják az órákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!