Szeged és környéke

2019.05.24. 20:46

Átadták a XL. Nyári Tárlat díjait a REÖK-ben - fotógaléria

A jeles szegedi szobrászművész, Popovics Lőrinc kapta az idei fődíjat az EMMI-től.

Mintegy százharminc alkotást láthatnak az érdeklődők a Reök-palotában a pénteken megnyílt XL. Nyári Tárlaton, ahol közel 700 műből kerültek ki az ország legjobbjai. – Azért szervezzük ezt a kiállítást, hogy a nemzet művészei és a szegedi közönség találkozhasson – fogalmazott Kozma József, Szeged kulturális, oktatási, idegenforgalmi és ifjúsági bizottságának elnöke. – Nem volt könnyű dolga a zsűrinek. Örülünk, hogy vannak itt fiatalok is, a szakma jövőbeli képviselői. Szegeden alkotásra megjelenni mindig kiváló lehetőség.

Átadták a XL. Nyári Tárlat díjait a REÖK-ben - GALÉRIA. Fotó: Kuklis István



Nátyi Róbert művészettörténész szerint a tárlat a művészet, a szakma és a közönség találkozója. Látható itt, hogy fő ereje a sokszínűség. Minden stílusirányzatot befogad.

 

A Szegedi Vízmű Zrt. díját Harmath Ilona grafikusművész kapta, a Csongrád Megyei Önkormányzat elismerését pedig Király György festőművész. A Magyar Művészeti Akadémia díját idén Kéri Mihály festő érdemelte ki. Szeged díját és a Borsos Miklós-érmet Kótai Tamás festőművész kapta, a fődíjas, vagyis az Emberi Erőforrások Minisztériumának díjazottja Popovics Lőrinc szobrászművész lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!