Szeged és környéke

2019.04.12. 21:02

Átadtak két felújított iskolát Szegeden - fotógaléria

Mindkét beruházás csúszott - a Weöres Sándor Általános Iskolát 2017 végéig kellett volna átadni, a Tarjáni Kéttannyelvűt idén január 31-ig. Most végre korszerű iskolákat kaptak a diákok és tanáraik.

K.A.R.

Két iskolafejlesztés ért a végéhez a megyeszékhelyen, a felújított intézményeket pénteken adták át. Az egyik a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola volt, melynek egyébként idén január 31-ig kellett volna elkészülnie, viszont a munkálatok nem a tervezett időben, a vakáció kezdetekor indultak el, hanem csak annak végén. A szülők akkor arra panaszkodtak, hogy gyermekeik kabátban ültek az órákon, mert nem volt fűtés a felújítás miatt, de arra is volt példa, hogy tanóra alatt kellett másik termet keresni az osztálynak, mert éppen kiszedték az ablakokat. A másik, pénteken átadott épület a Weöres Sándor Általános Iskola volt, amelynek eredetileg 2017. december 31-ig kellett volna elkészülnie, de a közbeszerzés csúszott itt is.

 

Átadtak két felújított iskolát Szegeden, ünnepeltek a Tarjáni Kéttannyelvű tanulói - GALÉRIA. Fotó: Török János

A pénteki átadón Botka László polgármester kiemelte, a város két év alatt hat iskolát újít fel, összesen 2,8 milliárd forintból, ebből 2 milliárd forint uniós forrás, a többit az önkormányzat biztosította. Rámutatott:

 

a most átadott két iskolában megtörtént a külső nyílászárók cseréje, a homlokzatok, valamint a tetőfödémek hő- és vízszigetelése, korszerűsítették a fűtésrendszereket, a kül- és beltéri elektromos és világítási rendszereket, és napelemek kerültek a tetőre, hisz céljuk, hogy Szeged legyen Európa legzöldebb nagyvárosa 2030-ra.

Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója hangsúlyozta: a hatékony együttműködés eredménye a korszerűsítés, a tarjáni iskolában több mint ötszáz diák és 64 pedagógus infrastrukturális körülménye javult. Hozzátette, az intézmény pénteken negyedikként nyerte el az országban a Kiemelt Referencia Iskola címet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!