Szeged és környéke

2016.07.26. 12:00

Átverték, kifosztották a klárafalvi mozgássérült nőt

Klárafalva - Takarítást ígértek, ehelyett felforgatták a lakását, leütötték, és elvitték a pénzét egy idős, járni alig tudó, szerény körülmények között élő klárafalvi néninek. A három gyanúsított őrizetben van, mindannyian nők.

Szabó Imre

– Nem tudom, mivel vágott fejbe. Háttal álltam neki, csak az ütést éreztem. Én egy pillanatra megszédültem, ő meg megragadta a táskámat, és már vitte is – mesélte a klárafalvi főutcán lakó [namelink name="Bán Vincéné"] kifosztásának legdrámaibb pillanatát. A 77 esztendős Pannika nénit néhány napja rabolta ki egy apátfalvi nő, aki két társával együtt érkezett. A rendőrség tegnap reggel közölte: a korábban elfogott kettő után a harmadik gyanúsítottat is őrizetbe vették azóta.


Bánné nem veszítette el a lélekjelenlétét, azonnal segítséget kért egy szomszédtól, aki értesítette a rendőrséget. Pannika néni megjegyzi: a zsaruk nagyon hamar kijöttek, és szemmel láthatóan alapos munkát végeztek. Bán Vincéné egy vakolatlan, igen szerény körülményekről árulkodó házban él egyedül, csak a fia látogatja időnként.


Úgy gondolja, a tettesek valószínűleg azért figyeltek fel rá, mert mozgáskorlátozott lévén szinte az egész napját az ágyban tölti, a házból nem mozdul ki. Az egyetlen szórakozása az, hogy az ablakhoz megy, és nézelődik. A későbbi rablók először három hete jelentkeztek nála, korábban nem ismerte őket. Azzal férkőztek a bizalmába, hogy bekopogtak, kínálja meg őket egy kis vízzel, mert út közben vannak, és szomjasak.

 

Pannika nénit hátulról ütötték le. Szerencsére nem veszítette el az eszméletét. Fotó: Szabó Imre

Pannika nénit hátulról ütötték le. Szerencsére nem veszítette el az eszméletét. Fotó: Szabó Imre

Adott nekik – megköszönték azzal, hogy dinnyét árulnak, és ha legközelebb erre járnak, hoznak egyet. Két hete aztán jelentkeztek is. Dinnyét ugyan nem hoztak, csak némi ásványvizet meg lisztet, tésztát, viszont megígérték, hogy hamarosan eljönnek és kitakarítanak. Jöttek is egy harmadik társukkal, aki az autóban maradt a ház előtt.


Gyakorlatilag felforgatták az egész lakást; utólag már Pannika néni is úgy gondolja, hogy bizonyára értékek után kutattak, mindenesetre még tegnap is óriási széjjelség volt az idős asszony szobájában. A pénzét azonban nem találhatták meg, mert azt addigra magához vette, a kezébe fogta egy kis táskában. Erre nyilván rájöttek közben, ezért az egyik nő hátulról fejbe vágta, kitépte a kezéből a táskát, majd kivette belőle a pénzt, és mindketten kiszaladtak, kocsiba ültek, harmadik társukkal szélsebesen elhajtottak.


A megyei rendőr-főkapitányság lapunkat úgy tájékoztatta, egy 20 éves apátfalvi nőt, az autóban várakozó magyarcsanádi asszonyt kifosztás gyanúja miatt hallgattak ki. Tegnap reggel pedig azt közölték: a harmadik gyanúsítottat, egy 31 éves nőt Szegeden fogták el, és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A pénz egyelőre nem került elő, sorsáról a rendőrség nem tudott bennünket tájékoztatni, mert az eljárás még folyik. A táskában 100 ezer forint volt – a nagyját nemrégiben kapta nyugdíjként, a többi spórolt pénz volt. Mivel most egy fillérje sincs, Bánné az önkormányzattól kért segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!