Szeged és környéke

2009.07.26. 20:52

Augusztusban házasodik a művészpár

Szeged - Tavaly nyáron Tunéziában kérte meg Silló István karmester nála tíz évvel fiatalabb kedvese, Rácz Rita opera-énekesnő kezét. Az esküvőt a szegedi városházán és a Honvéd téri templomban tartják, majd a Kiskőrössy Halászcsárdában ünnepelnek. A menyasszony ruháját Papp Janó jelmeztervező készíti.

Bobkó Anna

– Tíz évvel ezelőtt ismertük meg egymást a szegedi színházban. István a Csókos asszonyt hangszerelte, én Katókát játszottam a darabban. Anyukám már akkor azt mondogatta, hogy „ilyen fiú kellene neked, kislányom" – elevenítette fel Rácz Rita opera-énekesnő (30 éves), hogyan ismerkedtek össze Silló Istvánnal, a Budapesti Operettszínház karmesterével. Esetükben nem beszélhetünk szerelemről első látásra, hiszen ezt követően nyolc év szünet következett. Két évvel ezelőtt azonban újra összehozta őket a sors, pontosabban egy közös munka.

– A Dóm téri Marica grófnő kapcsán találkoztunk újra Ritával. Nagyon sok időt töltöttünk együtt. Ebédeltünk, vacsoráztunk. Egyre jobban megismertük egymást – emlékezett vissza Silló István. A szerelmesek szinte azóta együtt élnek. A lánykérésre tavaly nyáron Tunéziában került sor. – Bíztam benne, hogy az utazás alatt István felteszi a kérdést, hiszen néhány nappal előtte már pedzegette a dolgot – hallottuk az opera-énekesnőtől. Részleteket nem mondtak, annyit azonban elárultak: egy szép nap zárása volt a romantikus lánykérés.

Előzetes hitvesi csók a lagzi helyszíne, a Kiskőrössy Halászcsárda előtt. Fotó: Schmidt Andrea

Előzetes hitvesi csók a lagzi helyszíne, a Kiskőrössy Halászcsárda előtt.
Fotó: Schmidt Andrea

Az utazásból hazatérve együtt választották ki a klasszikus karikagyűrűket. Az esküvő és a lakodalom tervezésekor is az egyszerűségre törekedtek. Nem szeretnének nagy, hivalkodó ceremóniát. A városházán, majd a Honvéd téri templomban mondják ki a boldogító igent.

Nászút Mallorcán

Mivel az esküvő után néhány nappal már kezdődik is a színházi évad Pesten, a ceremónia előtt mennek nászútra – tudtuk meg Rácz Ritától. A szerelmesek Szicíliába vagy Görögországba vágytak, az utazási irodában azonban egy sokkal szimpatikusabb ajánlatot kaptak, így a mézeshetet Mallorcán töltik. Egy eldugott, kis öböl hangulatos szállodájában laknak majd.

A menyasszony ruháját Papp Janó, a Szegedi Nemzeti Színház jelmeztervezője készíti. – Tizennyolc évesen a Hamupipőkében játszottam Janó ruhájában. Annyira gyönyörű volt, hogy a kisgyerekek mindig megtapsolták. Már akkor azt mondtam: ebben a csodában fogok férjhez menni. Janó nem engedte, megígérte, hogy ennél még sokkal szebbet kreál nekem. Egy hete ezen dolgozik, egyszer már fel is próbálhattam. Tündérkirálylány leszek! – mondta boldogan a menyasszony. Vőlegénye előtt csak szűkszavúan nyilatkozott a ruhakölteményről: „Hófehér színű, csupa tüll modell, egy kis izgalommal".

A csodaszép arát hat koszorúslány kíséri majd. Egyikük, Silló István első házasságából származó tízéves kislánya. A ceremónia után az ifjú pár szűk családi körben ünnepel a Kiskőrössy Halászcsárdában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!