Szeged és környéke

2019.06.29. 09:31

Augusztusig időszakos forgalomkorlátozás és vízhiány lesz a Tisza Lajos körúton, felújítások kezdődnek

A héten elvileg vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokba kezdtek Szeged belvárosában, azonban ennek nem láttuk nyomát. Az augusztus végéig tartó munkálatok alatt forgalomkorlátozásokra és időszakos vízhiányra lehet számítani.

Munkatársunktól

Keddi lapszámunkban röviden beszámoltunk arról, hogy vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat végez keddtől a Vízmű Zrt. Szeged belvárosában több szakaszban. Ez forgalomkorlátozásokkal és esetleges vízhiánnyal járhat. A beruházásra azért van szükség, mert a felújítandó vezetékszakaszon az utóbbi időben rendszeresen for­­dult elő meghibásodás. Ezért a június 25-től az Árvízi emlékműtől a Tisza Lajos körút–Boldogasszony sugárút kereszte­ződésig augusztus végéig ja­­vítják a vezetékeket. A vízmű az önkormányzat megbízásából készítette el a kivitelezés tervét. Érdeklődtünk a szolgáltatónál és az önkormányzatnál is, hogy pontosan mit újítanak fel, valamint mikor és hol számíthatunk forgalomkorlátozásokra és vízhiányra.


Végül az önkormányzattól kaptunk választ, közleményükből az derült ki, hogy a meglévő vízvezeték átépítése rövid szakaszokon nyílt munkaárokban történő kivitelezéssel valósul meg. A forgalomkorlátozással kapcsolatban megtudtuk, jellemzően a Tisza felé vezető forgalmi sáv jobb szélében lesznek munkaárkok, így ott szakaszos sávszűkítések várhatóak. A kétirányú forgalom biztosított marad, a parkolóhelyek száma viszont ideiglenesen csökken majd.


A munkálatok első üteme a közlemény szerint június 25-től július 17-ig tart, az Árvízi emlékműtől a Szikra utcáig, a körút páratlan oldalában lévő parkolókat nem lehet majd használni. Hogy pontosan hol és milyen munkálatok kezdődtek meg kedden, arról nem kaptunk pontos információt, csak annyit, hogy előkészületi munkálatok és táblák kihelyezése, valamint a munkák megkezdése zajlik, azonban eddig ennek nyomát sem találtuk.

A második etapban, július 15. és augusztus 1. között a Szikra utca–Semmelweis utca között zajlik a korszerűsítés, ami már érinti a tömegközlekedést: változik a 8-as és 10-es trolibusz útvonala a klinikák felé. A befejező munkálatokat augusztus 16–30. között végzik a Semmelweis utca–Boldogasszony sugárút között, ami sávszűkítésekkel járhat. Az önkormányzat közleményében azt is hangsúlyozta, a kivitelezés során a Szegedi Tudományegyetem klinikai tömbjének vízellátására fokozott figyelmet fordít a Szegedi Vízmű Zrt. Az önkormányzat levelében azt sem közölte, hogy pontosan hol és mikor számíthatunk időszakos vízhiányra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!