Szeged és környéke

2019.05.02. 19:03

Autós felvonulással búcsúztak iskolájuktól a csonkások - Fotók

Rendhagyó bolondballagást tartottak a Szegedi Szakképzési Centrum Csonka János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának végzős tanulói csütörtök reggel.

H.E.

Az ötlet az igazgatónő, Tóthné Bíró Zsuzsa fejéből pattant ki, annak mintájára, hogy több mezőgazdasági középiskolában divat a hasonló felvonulás, a gépes ballagás.


– Iskolánkban autószerelő, autó elektronikai műszerész, autótechnikus diákok végeznek. Az érettségizőink között sokaknak van már jogosítványa, többen motorral vagy autóval járnak iskolába. Innen jött az ötlet, hogy autós ballagással búcsúzzanak el a végzősök, úgy, hogy körbemennek ezekkel a városban – részletezte az igazgató.

 

 25 autóval, motorral 100 végzős csonkás diák vonult végig a városon, így búcsúzva iskolájától. Fotó: Török János - GALÉRIA


Rendőri felvezetéssel konvojban közel száz végzős diák és tanáraik autóztak, motoroztak végig a városon. Az első autó egy 1964-es Moszkvics volt, azt krosszmotorok, autók és egy chopper is követte. A járművekre az iskola logóját és zászlóit tűzték ki, duda- és zeneszó mellett búcsúztak jelképesen a diákok iskolájuktól. Az eseményből hagyományt szeretnének teremteni, így jövőre is megrendezik az autós bolondballagást a csonkások.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!