Autót nyerhet, aki elmegy a szűrésre

Nyereményjátékkal csábítja egy most induló kampány az érintett nőket méhnyakszűrésre. Aki februárig részt vesz a vizsgálaton, egészsége mellett egy autót is megnyerhet.

Két évvel ezelőtt indult az országos méhnyakszűrési program, a többihez hasonlóan azonban ez sem sikeres. A behívottaknak mindössze alig több mint négy százaléka megy el a vizsgálatra. Pedig ezt a Magyarországon élő 2,4 millió 25-65 év közötti nőnek el kellene végeztetnie legalább háromévente ahhoz, hogy a méhnyakrák kialakulása megelőzhető legyen.

– Hazánkban évente ötszáz nő hal meg méhnyakrákban – mondta Péterfia Éva, a Népegészségügyi Kormánymegbízotti Iroda főosztályvezetője. – A finneknél mindössze egy-kettő. Az uniós országokban ugyanis a szűrésre behívottak 70 százaléka elmegy a vizsgálatra.

A lehangoló hazai statisztikán szeretne javítani a most induló Liliom-program, melynek mottója: nyerje meg az egészségét. A behívólevelekhez mindenki kap egy nyereményszelvényt, melyet kitöltve, orvosi pecséttel és aláírással kell visszaküldeni. A sorsolást jövő év februárjában tartják, fődíja egy Renault Modus. Az az orvos pedig, aki a legtöbb nőnél tudja elérni, hogy részt vegyen a vizsgálaton, kétmillió forint értékben vásárolhat műszereket rendelője fejlesztéséhez.

Kovács Ferenc megyei tiszti főorvos elmondta: Csongrád megyében 122 ezer 25 és 65 év közötti nő él. Ők tíz szűrőállomáson végeztethetik el a térítésmentes vizsgálatot. Aki nem kap behívólevelet, a nyereményszelvényt a gyógyszertárakban, az ÁNTSZ állomásain, a postahivatalokban, valamint az internetről letöltve is beszerezheti.

Első Beton – betonbiztos alap az építkezéshez
Bár a hazai építőipar egyik meghatározó szereplőjének tekinthető a cement-nagykereskedelméről, a szerkezetépítésről és az előregyártásról ismert Első Beton Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a lakosság kezét megalakulása óta nem engedi el: 29 éve építőanyag-áruházzal és vitathatatlan szakmaisággal szolgálja ki a szegedieket.
Cápaként úszott be a Szálka Szeged gasztrotérképére, és máris 50%-os akcióval készül az újranyitásra!
Eddig is tudtuk, hogy a Szálka Halászcsárda és Rendezvényház valódi nagyágyú a halas ételekben, de új étlapja szerint júniustól egy igazi nehézsúlyú érkezik a Tisza partjára.
Országos agrár tudásközponttá válhat a Szent István Egyetem
Jelentős javulást vár az agrárszakemberek képzésében a felsőoktatásért felelős államtitkár.
Búza- és árpaföldeket égettek fel a szíriai kormány ellen felkelők
A Törökország támogatását élvező felkelők mintegy 1200 hektár termést pusztítottak el.
Szeptemberben folytatódik a Mission: Impossible 7 forgatása
A stáb a megfelelő óvintézkedések betartásával, és először a külső felvételekkel kezd.
További forinterősödésre számítanak a pénzügyi szakemberek
Jó esély van arra, hogy az árfolyam visszatér a járvány előtti szintekre.