Szeged és környéke

2015.11.27. 20:58

Autóval hajtottak át a 9 éves kislány lábán

Szeged - Átment egy 9 éves kislány lábán egy nő az autójával az Alsóvárosi általános iskolánál - a zebrán. A rendőrség keresi a sofőrt.

Szabó C. Szilárd

Várják a sofőrt a rendőrségre

Az ügyben szabálysértési eljárás folyik a Szegedi Rendőrkapitányságon. A balesetet követően ugyanis az autós megállt, megkérdezte a kislányt, hogy jól van-e. A kislány elindult az iskolába, ekkor ment tovább az autós is – tájékoztatta lapunkat a megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. Ettől függetlenül a körülmények tisztázása érdekében szükséges lenne a sofőr meghallgatása is, ezért a rendőrség keresi, illetve a Délmagyarországon keresztül is kéri, hogy jelentkezzen a Szegedi Rendőrkapitányság igazgatásrendészeti osztályán.
– Egy fekete autó megállt, és átengedett. Amikor a zebra felénél jártam, hirtelen ott volt egy szürke kocsi. Megtorpantam, megijedtem, az autó pedig átment mindkét lábamon. Oldalra estem – emlékezett vissza a 9 éves Natália a balesetre, amely két hete történt Szegeden, a Földmíves és a Dobó utca kereszteződésében, körülbelül ötven méterre az Alsóvárosi általános iskola főbejáratától.

– Felkeltem a földről. Kinyílt a kocsi ajtaja, és azt kérdezte a néni, „Van valami bajod?", amire én azt mondtam, „Semmi", és mentem tovább az iskolába – folytatta az Alsóvárosi iskola negyedik osztályos diákja.

 Natália anyukája kérte, csak a keresztnevét írjuk le. Melinda elmondta, csütörtökönként a nagymama, Melinda édesanyja viszi iskolába Natit.

– Most két gyereket is kísért, Natit és óvodás korú unokatestvérét. Elmondása szerint a kisboltnál álltak a négyéves Amírral, és várták, hogy Nati átmenjen a zebrán. A Mátyás tér felől érkező fekete autó elengedte a lányomat, a másik irányból érkező szürke autó viszont nem állt meg – idézte fel az édesanyja által mondottakat Melinda.
 

A negyedikes kislányt az anyukája kíséri. Natália a baleset óta nem szívesen kel át egyedül a zebrán. Fotók: Karnok Csaba

A negyedikes kislányt az anyukája kíséri. Natália a baleset óta nem szívesen kel át egyedül a zebrán. Fotók: Karnok Csaba

Az iskolában gyorsan híre ment, mi történt a negyedikes kislánnyal. Melinda azonnal az iskolába ment, és vitte a lányát a közeli orvosi rendelőbe, ahonnan beküldték őket az SBO-ra.

– Megröntgenezték a lábát, ami szerencsére nem tört el, de csúnyán bekékült. Jegeltük, borogattuk a lábfejét, és ma már semmi nem látszik a sérülésből – mondta az anya. Melinda rendőrt is hívott, akik elmondása szerint helyszíneltek, fotóztak a kereszteződésben, meghallgatták a negyedikes kislányt, és lefotózták Natália cipőjét, amin átment az autó. Nem tudja, hogy a rendőrök megtalálták-e a sofőrt. Egyszer hallotta a rádióban, hogy a sofőr mellett szemtanúkat is kerestek.
 

Ebben a cipőben volt Natália, amikor átment a lábán az autó.

Ebben a cipőben volt Natália, amikor átment a lábán az autó.

A Földmíves és a Dobó utca kereszteződésében 30-as sebességkorlátozó tábla és sárgán villogó, veszélyt jelző lámpa is van, de az anya szerint ez kevés. – Itt van egymás mellett az iskola, óvoda, bölcsőde és gyermekorvosi rendelő. Több száz gyerek megy át naponta a zebrán. Jó lenne ide egy közlekedési jelzőlámpa, az lenne a legbiztonságosabb megoldás – mondta a kilencéves kislány édesanyja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!